Csirkecombból ajánlanátok finom kajákat?
Nem az egyszerű sült csirkecombra gondolok...
3 kisgyereknek és 2 felnőttnek.
Előre is köszönöm!
Ha egész comb, akkor töltötten nagyon finom tud lenni.
A bőre alatti részt megtöltöd, ízlés szerint (elég sokféle van) és úgy sütöd meg.
De ha sütni nem akarsz, akkor paprikás csirke nokedlivel:)
én is hasonlóan, de mégis másképp. egy közepes fej hagymát megdinsztelni egy kis zsiradékon, majd rá a kicsontozott, csíkokra vágott húst. fehéredésig együtt forgatni, majd sózva fedő alatt puhára párolni.ha a levét elfőné, mindig egy kicsi vízzel pótolni.
ha puha mehet rá gomba, vagy vegyes zöldségmix is, amivel még egy kicsit együtt kell párolni.
főzőtejszínnel, vagy tejföllel dúsítani és fűszerezni ízlés szerint. a gyerekek miatt finoman...
tésztával vagy rizzsel nagyon finom.
lehet egy kicsit tovább fokozni.ha a ragu készen van (hús+zöldség) összekeverjük kifőtt tésztával (penne, csavart stb) belesimítjuk egy kikent tepsibe.
a tejszínt/tejfölt elkeverjük 1-2 tojással és ráöntjük
tésztás ragura. sütőbe tolva jól átmelegítjük, és a sütés vége előtt megszórjuk reszelt sajttal. ennek pirulásáig sütjük tovább.
a csontokat félre kell tenni fagyóba és legközelebb egy jó levesalap lehet belőle. gomba, borsó , karfiol stb.
Ketchupos csirke.Borsozom,sózom,fokhagymával spékelem,zsírozott tepsibe bele.Ketchup+főzőtejszín(bőven 3/4 - 1/4 arányban h szaftos legyen)+reszelt karaván sajt+csíkozott bacon.Leöntöm,megfogatom,letakarom,sütőbe be.Max a végén 5percre fedél le,de nem muszáj.Tészta vagy rizs.
Vagy tejfölös pörinek gombásan:)
Szia!
Amit nálunk a gyerekek és a férjem is szívesen megeszik:
Felső combokat kicsontozom, bőrüket lehúzom. Csont jó lesz levesbe később. Sózom őket.
Tepsi aljára locsolok kis zsiradékot, vagy vékonyan kivajazom (teljesen mindegy) A combokat paprikás lisztbe forgatom, beleteszem a tepsibe.
Tejfölt (jó sokat) kis zúzott fokhagymával kikeverem nyakon öntöm a combokat (mindenhol el kell, hogy lepje)
Fólia alatt sütöm amíg a husi megpuhul.
Utána leveszem a fóliát, reszelek rá sajtot és pirosra sütöm.
Krumpli pürével szoktuk enni. Sok és sűrű szaftja lesz ha sok rajta a tejföl :)
Gyerekek is imádják.
Cs. mellből is szoktam csinálni, de az kicsit szárazabb...
Filézett csirkecombot felcsíkozod, kevés hagymán és sok-sok fokhagymán megpirítod. Ha kifehéredett, a saját levében fedő alatt párolod egy picit. (Ha szeretitek, akkor gombát is piríts vele, annak kicsit több leve lesz, meg kell várni, amíg elfő.) Ha a hús már puha, öntesz rá tejszínt, és 2-3 evőkanál mustárt. (Egy pohár tejszínhez szoktam ennyi mustárt használni.) Összeforralod, és párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálalod.
Hasonló étel lesz az eredmény, ha a csontig bevagdosott, sózott-borsozott, fokhagymával megspékelt csirkecombokat mustárral és zúzott fokhagymával elkevert tejfölbe forgatod, kivajazott tepsibe fekteted, fólia alatt megpárolod, majd a már puha húst fólia nélkül megpirítod. Finom szaft lesz a kívül ropogós, belül omlós, pikáns hús mellett, mi rizzsel szoktuk enni.
Szintén kicsontozott, felcsíkozott csirkecombot pirítasz, de ezúttal sütés előtt ketchup-méz-chili keverékével kend be a húst (a gyerekek miatt a chilit helyettesítheted más fűszerekkel, kakukkfűvel, oreganóval, stb.). Ha a hús már majdnem kész, tegyél hozzá mirelit zöldségkeveréket vagy vékonyra felcsíkozott friss zöldségeket, és addig süsd a keveréket, amíg a hús megpuhul, de a zöldségek belül még roppanósak. Ezt is rizzsel fogyasztjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!