1 kg. bolti minőségű burgonyából pucolás és hibás részek kivágása után kb. hány dkg. marad?
Figyelt kérdés
2012. júl. 10. 11:30
1/3 anonim válasza:
Ha öregkrumpli, akkor kb. 10 dkg. ha marad, ezért azt már étkezésre nem szabad venni.
Újkrumpliból pedig bőven találsz elfogadható áron olyat is, amiből gyakorlatilag semmit nem kell eldobnod. Vásárolj abból.
2/3 anonim válasza:
Ha héjában főzöd meg, akkor a legkisebb a veszteség.kb 5-6 deka kilónként az újkrumpliból. persze, már az úgy sem az a kapirgálni való, így lehet bátran héjában főzni, sőt hámozni is.
hámozva több a veszteség, de egy príma hámozóval ez is csökkenthető.
nekem olyan pillangós kétélű van, hogy átlátni a héjon
legyen krumpli, uborka, répa, alma....stb.
szóval érdemes párszáz ft-ot beruházni egy jó konyhai eszközre.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2012. júl. 10. 13:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!