Megmossátok a gombát sütés előtt? Ha igen, pucolás előtt v. után?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 4. 10:37
1/10 anonim válasza:
Igen, én nem szoktam megpucolni, csak megmosni.
3/10 anonim válasza:
Ahogy az első, megmosom, és nem pucolom.
4/10 anonim válasza:
pucolas utan, de szerintem az se lehet nagy problema ha vki nem mossa le.
6/10 anonim válasza:
Én sem szoktam pucolni, pazarlás. Szivacs dörzsis részével szoktam jól átmosni, ennyi.
7/10 anonim válasza:
Én csak öblitem, mert megszivja magát vizzel, főleg a lemezek. Soha nem huzom le a héját, mert szépet veszek, és csak friss hibátlant. Ha rántom, akkor villával felsértem a felületét csikosra, jobban tapad rá a panir.
8/10 anonim válasza:
A termesztett gombát (csiperke, laska) csak megmosom. Ha piacon veszek szedett gombát, azokat megpucolom és utána leöblítem. Elvileg a gomba külső héja rengeteg hasznos anyagot tartalmaz. A termesztettnél nemigen éri semmi külső szennyezés, kesztyűben szedik, ÁNTSZ előírás szerint csomagolják. Az erdei, mezei gombák viszont igaz, hogy finomabbak, de szennyeződhetnek, levizelhetik az állatok, puszta kézzel szedik, nincsenek előre csomagolva stb., ezért pucolom meg őket.
9/10 anonim válasza:
Én megpucolom, de nem mosom meg, se előtte, se utánna.
10/10 anonim válasza:
általában nem. levágok egy szeletet tönkjéből, és papírtörlővel letörölgetem, ha van rajta egy kis föld, vagy tőzegmaradvány.
persze , ha apró és elég "koszos" akkor egy szűrőtálban gyorsan erős vízsugárral leöblítem, majd lecsurgatom.
pucolni nem pucolom,szőrötől- bőröstől értékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!