Hogyan kell lefagyasztani a padlizsánt? Pucolva és feldarabolva? Vagy esetleg feldarabolva, de pucolás nélkül? Egyáltalán, érdemes lefagyasztani, jó állagú lesz még ha kiolvad?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Max. pucolva és feldarabolva, úgymond konyhakész állapotban fagyasztanám le, de csak abban az esetben, ha nem rántani akarod.
A tökfélét csak reszelve főzeléknek, ill. kockára vágva rántotta-alapként tudom elképzelni, ha fagyasztott.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem érdemes fagyasztani,nekem legalábbis nem lett jó semmire, amikor egyszer próbáltam. kiengedve plötty lesz,
nem lehet sem rántani, sem tölteni. úszik saját levében.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ezért vagy lereszelve főzeléknek, a már forrásban levő vízbe fagyottan rakod bele.
Vagy a már megdinsztelt vöröshagyma, zöldpaprika tetejére dobod fagyott állapotban, és azzal együtt kienged, megpuhul, és utána ráütöd a tojást, akkor kész a rántotta.
Másként a fagyasztott tök nem jött be nekem sem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
1. A padlizsán NEM tök, mégcsak nem is rokona, hanem a paradicsommal meg paprikával van rokonságban.
2. HOGY lehet a padlizsánt lereszelni (az alapállaga nem alkalmas erre), másrészt olyat még nem hallottam, hogy padlizsánból fözeléket késziteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!