Hogyan kell lefagyasztani a padlizsánt? Pucolva és feldarabolva? Vagy esetleg feldarabolva, de pucolás nélkül? Egyáltalán, érdemes lefagyasztani, jó állagú lesz még ha kiolvad?
Max. pucolva és feldarabolva, úgymond konyhakész állapotban fagyasztanám le, de csak abban az esetben, ha nem rántani akarod.
A tökfélét csak reszelve főzeléknek, ill. kockára vágva rántotta-alapként tudom elképzelni, ha fagyasztott.
Nem érdemes fagyasztani,nekem legalábbis nem lett jó semmire, amikor egyszer próbáltam. kiengedve plötty lesz,
nem lehet sem rántani, sem tölteni. úszik saját levében.
Ezért vagy lereszelve főzeléknek, a már forrásban levő vízbe fagyottan rakod bele.
Vagy a már megdinsztelt vöröshagyma, zöldpaprika tetejére dobod fagyott állapotban, és azzal együtt kienged, megpuhul, és utána ráütöd a tojást, akkor kész a rántotta.
Másként a fagyasztott tök nem jött be nekem sem.
1. A padlizsán NEM tök, mégcsak nem is rokona, hanem a paradicsommal meg paprikával van rokonságban.
2. HOGY lehet a padlizsánt lereszelni (az alapállaga nem alkalmas erre), másrészt olyat még nem hallottam, hogy padlizsánból fözeléket késziteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!