Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell lefagyasztani a...

Hogyan kell lefagyasztani a padlizsánt? Pucolva és feldarabolva? Vagy esetleg feldarabolva, de pucolás nélkül? Egyáltalán, érdemes lefagyasztani, jó állagú lesz még ha kiolvad?

Figyelt kérdés
2012. jún. 27. 10:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Max. pucolva és feldarabolva, úgymond konyhakész állapotban fagyasztanám le, de csak abban az esetben, ha nem rántani akarod.

A tökfélét csak reszelve főzeléknek, ill. kockára vágva rántotta-alapként tudom elképzelni, ha fagyasztott.

2012. jún. 27. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem érdemes fagyasztani,nekem legalábbis nem lett jó semmire, amikor egyszer próbáltam. kiengedve plötty lesz,

nem lehet sem rántani, sem tölteni. úszik saját levében.

2012. jún. 27. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezért vagy lereszelve főzeléknek, a már forrásban levő vízbe fagyottan rakod bele.

Vagy a már megdinsztelt vöröshagyma, zöldpaprika tetejére dobod fagyott állapotban, és azzal együtt kienged, megpuhul, és utána ráütöd a tojást, akkor kész a rántotta.


Másként a fagyasztott tök nem jött be nekem sem.

2012. jún. 27. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

1. A padlizsán NEM tök, mégcsak nem is rokona, hanem a paradicsommal meg paprikával van rokonságban.


2. HOGY lehet a padlizsánt lereszelni (az alapállaga nem alkalmas erre), másrészt olyat még nem hallottam, hogy padlizsánból fözeléket késziteni.

2012. júl. 6. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!