Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy süssem meg a tojást? (lent)

Hogy süssem meg a tojást? (lent)

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok,ketten vagyunk itthon a bátyámmal,de nem engedi,hogy sült tojást/tükör tojást süssek.Ha neki kezdenék,rögtön felhívná édesanyámat.Van itthon felvágott,de azokat unom,mert minden reggel azt reggelizek.Hogy süssem meg? Attól fél,hogy felgyújtom a lakást.
2012. júl. 5. 09:20
 1/4 anonim ***** válasza:
És akkor mi van, ha felhívja anyukádat? Ő sem engedné, hogy kaját csinálj? Csinálja meg akkor a bátyád.
2012. júl. 5. 09:36
 2/4 anonim válasza:
83%

Hát a tükörtojás az annyi,hogy a forró serpenyőre reteszel egy darab margarint(szerintem olaj is jó lenne viszotn attól szerintem rossz íze lesz :s)és megolvasztod,hogy ne ragadjon oda a tojás,majd szimplán rávered.Mármint a tojást.Utána csak figyeld,ahogy sül.Igazgathatod nyugodtan,ha úgy látod,hogy valahol nehezebben sül.Aztán mikor már valamennyire szilárd,óvatosan sózd meg,és miután már teljesen megszilárdult,ha akarod megborsozod.

A másik lehetőség,hogy fogsz egy tányért,belevered a tojásokat jól összekevered(ha nem tudod,hogy kell rendesen tojást keverni akkor inkább kevert tovább,mert ha körkörösen kevered,akkor elég nehezen keverődik össze)Sózd meg.Utána megint tegyél egy serpenyőbe margarint,(Ha van felvágottatok akkor azt is raghatsz bele nyugodtan meg hagymár/paprikát,de felvágottat csak ha szép fehér,és nem az a szürke szar x)Ha raktál bele akkor 1-2 percig pirítsd )kend szét,utána öntsd bele a tojást,és azt úgy kevergesd,hogy amikor valahol odatapadt a falához a tojás akkor szed le,mintha kaparnád vagy nem tom xd,csak ne folyamatosan kavargasd!Viszont próbáld meg mindenhol leszedni a faláról,nehogy odatapadjon,csak ilyen szép lágy mozdulatokkal végigmész a serpenyőn,annnyira nem ég oda könnyen.Utána mikor már elég szilárd leszeded a tűzröl és tálalod.

2012. júl. 5. 09:36
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha attól fél, hogy felgyújtod a lakást, akkor csinálja meg helyetted, vagy legalább álljon oda melléd arra az időre, amíg elkészül!
2012. júl. 5. 09:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem csinálj tükörtojást zsiradék nélkül és akkor esély nincs rá, hogy valami is felgyújts.
2012. júl. 5. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!