Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagy baj, ha egy tésztába nem...

Nagy baj, ha egy tésztába nem teszek tojást? Nincs itthon és nem akarok venni 10db-osat, mert nem szeretem a tojást. Vatikáni kenyér a neve a sütinek.

Figyelt kérdés
Itt a recept: [link]
2012. júl. 1. 16:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A zöldségesnél van darabra is tojás, vehetsz akár hármat is, még lesz időd.

1-1 tojást ki lehet váltani egy kanál tejföllel+egy ek. olajjal, de ezt a tésztát nem ismerem, így nem tudom milyen lenne teljesen tojás nélkül.

Bár a bátraké a szerencse, és a szerencse süti is:)))

2012. júl. 1. 16:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Most kell nekiállnom sütni...
2012. júl. 1. 16:44
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

elkészítés

1.Hétfőn kimérünk 2,5 dl cukrot.

2.Kedden ráöntünk 2,5 dl tejet, de nem keverjük össze.

3.Szerdán rászórunk 2,5 dl lisztet, és még mindig nem keverjük össze.

4.Csütörtökön fakanállal háromszor megkeverjük a tésztát.

5.Pentek a sütés napja! A tésztához adunk még 2,5 dl cukrot, 2,5 dl tejet és 2,5 dl lisztet, jól elkeverjük. Négy részre osztjuk a tésztát, ebből három részt továbbajándékozunk.

6.A maradék negyedhez hozzáadjuk a tojást, az olajat, még 2,5 dl lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a diót, csipet sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a mazsolát és az étcsokoládét.

7.Jól összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük.

======= ====== ======== ========= ======== ======

A recept szerint HÉTFŐN kezdődik a készítése, és csak PÉNTEKEN kell belekeverni a tojást...

Szóval, PÉNTEKIG bőven van időd beszerezni a 3 db tojást...

Bár kétségeim vannak, hogy a KEDDEN tejjel leöntött tésztából PÉNTEKIG mi lesz (még a hűtőben is)?...

Talán azért "szerencse-süti" a neve, mert ha szerencséd van, akkor nem lesz hasmenésed a megbuggyant tejtől?!...

2012. júl. 1. 16:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Nekem 7 napos a recept és ma kell sütni.
2012. júl. 1. 16:53
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

Ez a hétfői kezdés nem egy strapás meló.A többi részében pedig bízzunk, hogy az ÚR tudja mit ajánl...:)lehet, hogy pont az az enyhe buggyanás a süti lelke. az UHT tej egyébként bírja a gyűrődést felbontva is.

csak azt nem értem, de komolyan, hogy, amit tovább kell ajándékozni még tojás előtt, azt a megajándékozott tudni fogja, hogy most tojással folytatódik... vagy gyenge elméjű vagyok és nem értem.

2012. júl. 1. 16:57
 6/8 anonim ***** válasza:
hatodik nap kell a tojás, holnap kell sütnöd:))
2012. júl. 1. 16:59
 7/8 anonim ***** válasza:

OK! És az eltelt 7 napban nem lehetett volna beszerezni azt a 3 db tojást?!...

Tudtad már 7 nappal ezelőtt is, hogy majd a 7. napon kell hozzá tojás is, erre most a 7. napon azon agyalsz, mit csinálj tojás nélkül???...

Csak szólok : tojás nélkül nem fog összeállni a tészta!

2012. júl. 1. 17:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Kicsit tovább sütöttem és jó lett! Finom! :)
2012. júl. 1. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!