Nagy baj, ha egy tésztába nem teszek tojást? Nincs itthon és nem akarok venni 10db-osat, mert nem szeretem a tojást. Vatikáni kenyér a neve a sütinek.
A zöldségesnél van darabra is tojás, vehetsz akár hármat is, még lesz időd.
1-1 tojást ki lehet váltani egy kanál tejföllel+egy ek. olajjal, de ezt a tésztát nem ismerem, így nem tudom milyen lenne teljesen tojás nélkül.
Bár a bátraké a szerencse, és a szerencse süti is:)))
elkészítés
1.Hétfőn kimérünk 2,5 dl cukrot.
2.Kedden ráöntünk 2,5 dl tejet, de nem keverjük össze.
3.Szerdán rászórunk 2,5 dl lisztet, és még mindig nem keverjük össze.
4.Csütörtökön fakanállal háromszor megkeverjük a tésztát.
5.Pentek a sütés napja! A tésztához adunk még 2,5 dl cukrot, 2,5 dl tejet és 2,5 dl lisztet, jól elkeverjük. Négy részre osztjuk a tésztát, ebből három részt továbbajándékozunk.
6.A maradék negyedhez hozzáadjuk a tojást, az olajat, még 2,5 dl lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a diót, csipet sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a mazsolát és az étcsokoládét.
7.Jól összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük.
======= ====== ======== ========= ======== ======
A recept szerint HÉTFŐN kezdődik a készítése, és csak PÉNTEKEN kell belekeverni a tojást...
Szóval, PÉNTEKIG bőven van időd beszerezni a 3 db tojást...
Bár kétségeim vannak, hogy a KEDDEN tejjel leöntött tésztából PÉNTEKIG mi lesz (még a hűtőben is)?...
Talán azért "szerencse-süti" a neve, mert ha szerencséd van, akkor nem lesz hasmenésed a megbuggyant tejtől?!...
Ez a hétfői kezdés nem egy strapás meló.A többi részében pedig bízzunk, hogy az ÚR tudja mit ajánl...:)lehet, hogy pont az az enyhe buggyanás a süti lelke. az UHT tej egyébként bírja a gyűrődést felbontva is.
csak azt nem értem, de komolyan, hogy, amit tovább kell ajándékozni még tojás előtt, azt a megajándékozott tudni fogja, hogy most tojással folytatódik... vagy gyenge elméjű vagyok és nem értem.
OK! És az eltelt 7 napban nem lehetett volna beszerezni azt a 3 db tojást?!...
Tudtad már 7 nappal ezelőtt is, hogy majd a 7. napon kell hozzá tojás is, erre most a 7. napon azon agyalsz, mit csinálj tojás nélkül???...
Csak szólok : tojás nélkül nem fog összeállni a tészta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!