Grmindenyssa kérdése:
Hogyan kell úgy kemény tojást főzni, hogy a sárgája középen maradjon?
Figyelt kérdés
2012. jún. 18. 20:29
1/4 anonim válasza:
miért, talán elvándorol? :D
főzd sokáig, 30 perc mondjuk, tuti kemény lesz.
2/4 anonim válasza:
Amig friss a tojás, addig középen marad, ha már nem annyira, akkor elöfordul, hogy elcsúszik oldalra fö´zes közben.
3/4 anonim válasza:
A tojásban ilyen rögzítőszálak tartják a fehérjét középen. Ha a tojás friss és óvatosan bánsz vele, több esélyed van, hogy ezek a szálak épek maradnak. Garancia nincs.
4/4 anonim válasza:
Szobahőmérsékletü tojást főtt, annak biztos lejön a
héja. Tégy bele egy kis sót. Hideg vizbe tedd fel, és kezd el melegiteni. Egy kis kanállal néha óvatosan fordits rajtuk, és akkor a sárgája nagy valószinüséggel középen marad. Forrástól számitott 8 perc a biztos kemény tojás. Ekkor öntsd le a forró levet, és tégy rá hideg vizet. Hadd álljon benne egy ideig. Majd kiskanállal veregvesd meg, és morzsold meg óvatosan a tenyeredben, és hámozd meg. Akkor lesz egyfelén a sárjája, ha nem forgatod a forró vizben kezdettől. Ebbe a korra kellett jutnom, hogy végre szépén főtt, jól pucolható tojást tudok főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!