Nektek hány tojás sárgája kell, hogy összeálljon a linzertészta?
Figyelt kérdés
A recept szerint 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor stb. esetén 1 tojás sárgája elég. De nekem sehogy sem szokott összeállni, bele kell 4-5-öt verni, mire sikerül. Ez hogy lehet?2012. márc. 19. 15:54
1/5 anonim válasza:
én is mindig csak egyet teszek bele, plusz 1-2 kanál tejföl, hogy összeálljon. ugyanezt a receptet használom, de mindig egy kis tejföllel. próbáld ki Te is. könnyű rugalmas lesz a tészta, könnyű nyújtani is.
2/5 anonim válasza:
Elvben a cukrászatokban is ezt az alapreceptet használják, tehát 3 rész liszt, 2 rész zsiradék és egy rész porcukor. Ehhez jöhetnek még különböző járulékos anyagok, mint a tojássárgája is, de az is inkább csak a szín miatt - a tésztához szükséges 2 rész zsiradék elegendő, hogy összeálljon a tészta, csak jól ki kell dolgozni, természetesen vigyázva, hogy ne csapódjon ki.
Üzemben ezt géppel és nagyobb mennyiségben tesszük, így a kéz melege kizárva, tehát nem csapódik ki a zsiradék olyna könnyen.
Otthon valóban hasznos lehet hozzá egy kis plusz tejföl, esetleg tej.
3/5 anonim válasza:
én is egy kis tejfölt teszek bele, nem plusz tojássárgát (50 ft-os tojásár mellett meg pláne :S)
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Azért kérdeztem, mert drága a tojás, viszont szeretnék sütni majd linzert, de nem úgy, hogy rengetegbe kerüljön. Majd próbálkozom a javaslataitok alapján.
2012. márc. 19. 16:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!