Hogyan kell churroz-t készíteni? Recepteket várok. Köszönöm.
A neten való keresgélés után én csak churrost találtam. Az ugyanaz?
Hozzávalók:
6dl liszt
3 kkan sütőpor
0,5 kkan só
1 tojás
4-4,5 dl tej
8 evk cukor
4 evk fahéj(elhagyható,ha nem szereted)
Elkészítés:
A lisztet, sütőport, sót egy tálba szitáljuk, s középen egy mélyedést készítünk.
Felverjük a tojást 2,5 dl tejjel és a liszt közepébe öntjük. Összekeverjük, hozzáadjuk a maradék tejet is és síma krémes masszává keverjük.
A tésztát habzsákba töltjük, s 8-10cm hosszú csíkokat vagy más alakzatokat nyomunk a felforrósított bő olajba.(Nekem ez nem sikerült, úgyhogy kanállal szaggattam inkább:-))
A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, majd fahéjas cukorban megforgatjuk.
Tanácsok:
Spanyolországban forró csokival tálalják:
6dl tejet forraljunk fel,s rakjunk bele 250gr darabolt vagy reszelt étcsokit+csokis pudingport-attól függően, hogy milyen sűrű krémet szeretnél.
köszi erre gondoltam. amikor én ütöttem be google-be nem adott ki semmi értelmeset. angolul se.
köszimégegyszer!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!