Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz ragacsos a rizs...

Miért lesz ragacsos a rizs amit készítek? Ti hogyan csináljátok a rizst hogy pergős legyen?

Figyelt kérdés
2012. jún. 28. 14:32
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%
A legolcsóbb rizs is pergős lesz ha nem főzik szét (12perc) és utána átmossák.
2012. júl. 1. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/30 anonim válasza:
45%
Mondjuk szerintem a jó rizs épp a ragadós, dehát ízlések és pofonok ugye:) A pirítás jó módszer egyébként, meg a minél kevesebb kevergetés..
2012. júl. 1. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/30 anonim válasza:
45%
Annyi szar rizs van már,hogy ez a kérdés megválaszolhatatlan. Szerintem ki kell tapasztalni egy fajtát (csakis A rizs) és azzal tudsz egy darabig operálni.Aztán abba is más kerül,vagy más lesz a termés és kezdheted elölről...
2012. júl. 2. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/30 anonim ***** válasza:
37%

Jázmint vagy basmatit vegyél piacon kimérve, úgy olcsóbb

Megpirít kevés olajon amíg kifehéredik

2x mennyiségű forrò vízzel felönt

Amikor már elfőtt ròla a víz nagy része lefed

Fűszer sò bors haladòknak kardamon

Kevergetni nem kell

2012. júl. 2. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/30 anonim válasza:
27%

Szerintem vagy nem lobogó vízbe teszed és sokáig áll a vízben forrás nélkül, vagy pedig egyszerűen túlfőzöd. Én a rizst 10 percig főzöm sós vízben, igaz így a közepe kicsit roppanós marad, de így szeretem. Ja és nem pirítom meg előtte, az csak időpocsékolás számomra.

Jó sok vízben főzöm, soha nem hagyom hogy magába szívja az összes vizet, mert akkor olyan lesz mint a rizottó, ami ugye ragad.

Ha nem megy akkor próbáld ki a Riceland-os gyorsrizseket. 10 perc alatt, és tuti nem ragad.

2012. júl. 4. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/30 anonim ***** válasza:

Alapvetően a rizs fajtájától függ.

Keress olyat, ami kifejezetten pergős rizshez való (a basmati azért is jó választás, mert a legalacsonyabb a szénhidrát-, és a legmagasabb a fehérjetartalma a nálunk elérhetők között).

Másodsorban függ az elkészítés módjától. Ha bizonytalan, hogy milyen fajtájú a rizsed, és nem akarod, hogy ragacsos legyen, akkor mindenképp mosd meg alaposan (ne maradjon közte lepergett rizspor, nameg a koszt sem árt eltávolítani), ne túl sok vízben készítsd, és ne kevergesd. Felfőzés után lefedve hagyd állni, ha venne még fel vizet, pótold (óvatosan!), és gyújts alá megint.

De ha nem pergős fajtát használsz, még így sem biztos a siker, ha meg azt használsz, akkor nem kell vele ilyen nebáncsvirág módon bánni.


Más kérdés, hogy én inkább a ragacsosabb, még inkább a rizottó rizst szeretem :)

2012. júl. 5. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/30 anonim válasza:
Baromi egyszerű! Ha szakács vagy, ha csak hobbiséf, bármit csinálsz, nem lesz tuti a rizs, ha a legolcsóbbat választod! Persze, van, hogy nagyjából jó lesz, nem ragacsos, de a legjobbat csak a minőségiből tudod kihozni! Ez van sajna!
2012. júl. 6. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/30 anonim ***** válasza:
Vegyél zacskós rizst, az nem ragad. :) Mi hosszúszemű parboiled (előgőzölt) rizst szoktunk venni, az sem ragad.
2012. júl. 8. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/30 anonim válasza:
Fontos, hogy ne kevergesd és mielőtt tálalod villával keverd meg.
2012. okt. 26. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/30 anonim válasza:
Vegyél rizsfőző készüléket... Rizs + víz. Gomb megnyom. Vár. Rizs kész.
2021. szept. 14. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!