Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz ragacsos a rizs...

Miért lesz ragacsos a rizs amit készítek? Ti hogyan csináljátok a rizst hogy pergős legyen?

Figyelt kérdés
2012. jún. 28. 14:32
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Akkor megpróbálom úgy hogy átmosom előtte mert azt nem szoktam
2012. jún. 28. 16:16
 12/30 anonim ***** válasza:
0%
Nem mosom meg jol megpiritom 2 szeres viz. Letakarva
2012. jún. 28. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/30 anonim ***** válasza:
17%

Egyébként a rizstől is függ...

Régebben lehetett kapni egy "Szarvasi" márkájú előgőzölt rizst, amivel akármit csináltál (pirítani sem kellett) tökéletes pergős lett, ha háromszor annyi vízben főzted, ha kevergetted, akkor is...

Azóta sem találtam olyan jó rizst. (És ez még olcsó is volt)

2012. jún. 28. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/30 anonim ***** válasza:
37%

Átmosok egy csésze rizst, jól lecsepegtetem. Ilyenkor kiteszem a napra, hogy teljesen száraz legyen. Ha sietek, akkor hajszárítót is bevetek:)

2-3 evőkanál olajon üvegesre sütöm a rizst kevergetve, addig felteszek 1+1 1/2 csésze vizet melegedni és forrón öntöm a rizsre. Teszek bele ízesítőt. Lefedem, s mikor teljesen felszívta a vizet, akkor elzárom a gázt, és törölközővel bebugyolálom az edényt. Tálalásig így marad.

Mindig görgős, de ha nedves marad a rizs, vagy nem forró vizet öntök rá, vagy nem eléggé üveges - akkor nem lesz tökéletes.

2012. jún. 29. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/30 anonim ***** válasza:
27%
Úr Isten! Mikor láttál te Kínait hajszárítóval rizst szárítani?... és napra kitenni?
2012. jún. 29. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/30 anonim ***** válasza:
20%
Bakker, ágyba nem teszitek?
2012. jún. 29. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/30 anonim ***** válasza:
14%
Ez mind szép és jó amiket itt írtak, meg igaz is. De milyen a rízs minôsége amit vásárolsz? Vannak olyan rízs fajták amik soha az életben nem lesznek pergôsek, pl: szusinak való rízs vagy rizottonak való rízs. Amit te szeretnel arra a baszmati rízst használd!
2012. júl. 1. 06:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/30 anonim ***** válasza:
14%
Jah, azt nem tudja elb.szni!
2012. júl. 1. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/30 anonim válasza:
0%

én pl utálom az előre zsiradékon megpirított rizst, gagyi menzajellege lesz tőle számomra.. egyszerűen a torkomon akad...

anélkül is tökéletesre lehet főzni, csak több törődést igényel

2012. júl. 1. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/30 anonim ***** válasza:
28%

A főzés művészet. Van, aki abrakot tesz a családja elé, azok sose tudják meg, milyen annak a szakácsnak a főztje, aki megadja a módját, mert beletesz apait, anyait. De hát van, akinek mindegy, hogy moslék megy a gyomrába, csak teljen.

Előre is hálásan köszönöm a sok hozzá nem értő lepontozását.

Örülök, hogy örömet szerezhettem.

2012. júl. 1. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!