Miért lesz ragacsos a rizs amit készítek? Ti hogyan csináljátok a rizst hogy pergős legyen?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Egyébként a rizstől is függ...
Régebben lehetett kapni egy "Szarvasi" márkájú előgőzölt rizst, amivel akármit csináltál (pirítani sem kellett) tökéletes pergős lett, ha háromszor annyi vízben főzted, ha kevergetted, akkor is...
Azóta sem találtam olyan jó rizst. (És ez még olcsó is volt)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Átmosok egy csésze rizst, jól lecsepegtetem. Ilyenkor kiteszem a napra, hogy teljesen száraz legyen. Ha sietek, akkor hajszárítót is bevetek:)
2-3 evőkanál olajon üvegesre sütöm a rizst kevergetve, addig felteszek 1+1 1/2 csésze vizet melegedni és forrón öntöm a rizsre. Teszek bele ízesítőt. Lefedem, s mikor teljesen felszívta a vizet, akkor elzárom a gázt, és törölközővel bebugyolálom az edényt. Tálalásig így marad.
Mindig görgős, de ha nedves marad a rizs, vagy nem forró vizet öntök rá, vagy nem eléggé üveges - akkor nem lesz tökéletes.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
én pl utálom az előre zsiradékon megpirított rizst, gagyi menzajellege lesz tőle számomra.. egyszerűen a torkomon akad...
anélkül is tökéletesre lehet főzni, csak több törődést igényel
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A főzés művészet. Van, aki abrakot tesz a családja elé, azok sose tudják meg, milyen annak a szakácsnak a főztje, aki megadja a módját, mert beletesz apait, anyait. De hát van, akinek mindegy, hogy moslék megy a gyomrába, csak teljen.
Előre is hálásan köszönöm a sok hozzá nem értő lepontozását.
Örülök, hogy örömet szerezhettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!