Ti ismeritek a megunhatatlan csirke receptjét?
én most próbálom elkészíteni, valaki mondta hogy kell:
csirkecombokat előre megfőzöm hogy biztos átsüljön,a krumplit is megfőztem és nagy karikákra vágtam.
ezeket berakom a sütőbe,fokhagymát szórok rá, fűszerezem,
és amikor már majdnem kész leöntöm tejföllel és jó vastagon reszelt sajttal és pirosra sütöm..
vagy ti hogy ismeritek???
Én azt a csirkét úgy ismerem, hogy mindenféle fűszert összekeverek, só, bors, majoranna,pirospaprika,fokhagyma, meg ami csak van otthon fűszer ízlés szerint. ,mehet bele bazsalikom, rozmaring, oreganó, kakukfütty.. stb.
ebbe a keverékbe forgatom a nyers csirkedarabokat, amiket a csontjáig beszúrok pl a comboknál.
zsírozott tepsibe teszem, megszórom hagymakarikákkal egy csöpp vízet teszek alá és lefóliázva megy a sütőbe. kb 45 perc múlva leszedem a fóliát és ropogósra sütöm.
köretet külön csinálok mellé petrezselmes krumplit, vagy rizibizit.
nagyon finom puha lesz a hús,de a teteje ropogós és jó fűszeres.
De ahogy Te írtad, úgy is finom lesz. a tejföl a sajt nem rontja el az biztos.
csak szerintem nem kell előtte megfőzni. a csirkecomboknak is elég a 45 perc fólia alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!