A csirkecombot meg kell párolni, mielőtt megsütöm?
'Kezdő háziasszony' vagyok és arra jutottunk a lakótársakkal, hogy ma csinálunk sült csirkecombot. A kérdésem a következő: Meg kell előtte párolni? Néhány cikknél azt írják, igen, néhánynál nem említik.
Emellett néhány hasznos tanácsot is elfogadnék a sütéssel kapcsolatban. (Sütőzacskónk nincs.)
Akkor sütőzacskóba ugyanez. Tulajdonképpen így is előre párolod, csak nem kell külön edényben.
Ja, és fent a gázon is lehet sütni serpenyőbe, de szerintem sütőbe finomabb. :) Tehetsz közé cikkekre vágott hagymát, fokhagymadarabokat, sokkal finomabb lesz. Én mindig beszórom valamilyen fűszerrel, plusz hagyma-fokhagyma. Van, amikor alárakom a krumpliszeleteket is, és megvan a köret is hozzá. Finom lesz a fűszeres szafttól.
Én nem szoktam se zsirozni, se vizet alá tenni, egyszerüen a hideg edénybe beleteszem, megfüszerezem és így rakom a sütöbe 150 fokra. Mire a sütö bemelegszik, addigra enged annyi levet, hogy ne égjen meg, és sül ki belöle annyi zsir, hogy a végén sült legyen. Idönként a kisült lével öntözd meg, hogy a teteje se száradjon ki.
Igy kb fél óra alatt puha, omlós, kivül ropogásra sült csirkecombot kapsz.
Sütözacskóban ugyanígy lehet elkészíteni, fölösleges zsiradékot hozzátenni, az csak fölösleges kalória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!