Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A csirkecombot meg kell...

A csirkecombot meg kell párolni, mielőtt megsütöm?

Figyelt kérdés

'Kezdő háziasszony' vagyok és arra jutottunk a lakótársakkal, hogy ma csinálunk sült csirkecombot. A kérdésem a következő: Meg kell előtte párolni? Néhány cikknél azt írják, igen, néhánynál nem említik.

Emellett néhány hasznos tanácsot is elfogadnék a sütéssel kapcsolatban. (Sütőzacskónk nincs.)



2012. jún. 16. 15:40
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja, de van sütőzacskónk. : D
2012. jún. 16. 15:46
 2/4 anonim ***** válasza:
Beteszed a kizsírozott tepsibe, öntesz alá fél-1 deci vizet (mennyiségtől függ, mennyit), és lefeded légmentesen alufóliával. Elkezded sütni, és kb. 20-30 perc múlva kiveszed, leveszed az alufóliát (óvatosan, mert kicsap a gőz, múltkor nekem is úgy megégette a kezem, hogy megmaradt az égésnyom), és beleszúrsz hústűt, villát, hegyes kést, bármit, hogy már megpuhult-e. Ha igen, akkor beteszed fólia nélkül, és pirosra sütöd mindkét oldalát. Jénaiba is teheted, akkor nem kell alufólia, csak ráteszed a tetejét.
2012. jún. 16. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Akkor sütőzacskóba ugyanez. Tulajdonképpen így is előre párolod, csak nem kell külön edényben.

Ja, és fent a gázon is lehet sütni serpenyőbe, de szerintem sütőbe finomabb. :) Tehetsz közé cikkekre vágott hagymát, fokhagymadarabokat, sokkal finomabb lesz. Én mindig beszórom valamilyen fűszerrel, plusz hagyma-fokhagyma. Van, amikor alárakom a krumpliszeleteket is, és megvan a köret is hozzá. Finom lesz a fűszeres szafttól.

2012. jún. 16. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Én nem szoktam se zsirozni, se vizet alá tenni, egyszerüen a hideg edénybe beleteszem, megfüszerezem és így rakom a sütöbe 150 fokra. Mire a sütö bemelegszik, addigra enged annyi levet, hogy ne égjen meg, és sül ki belöle annyi zsir, hogy a végén sült legyen. Idönként a kisült lével öntözd meg, hogy a teteje se száradjon ki.

Igy kb fél óra alatt puha, omlós, kivül ropogásra sült csirkecombot kapsz.

Sütözacskóban ugyanígy lehet elkészíteni, fölösleges zsiradékot hozzátenni, az csak fölösleges kalória.

2012. jún. 16. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!