Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jön a nagycsalád vasárnapi...

Jön a nagycsalád vasárnapi ebédre. Mit legyen a menü? (többi lent)

Figyelt kérdés

* Anyósjelőlt gyomra nem bírja a fokhagymát (semmilyen szinten).

* 3 gyerek (3-5-6 évesek)rettentő finnyásak a kajára

(sajnos még nem sikerült kitalálni mi az istent esznek, de az biztos, hogy halat és a zsírosabb husokat nem)

* Külföldön élek, a család se magyar, de mégis szeretnék egy kis magyaros étellel készülni.

* Sógornő nem eszi a gombát.

* A fél család diétázik, a másik fele meg nem szívleli a kimondott diétás ételeket.

* Nem szeretnék több különféle ételt főzni.

Ötletek?

2012. jún. 8. 09:49
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
74%

Néhány ötlet:

Nyírségi gombócleves;Marhahúsleves daragaluskával;Magyaros zöldségleves galuskával,vagy májgaluskával

Töltött csirkecombok,vajas hagymás burgonyával

Sült kacsacombok majorannával,borsikafűvel fűszerezve,káposztás csuszával

Pulykacomb szeletek,baconnal ,paradicsommal,paprikával,póréval,burgonyával fóliában egybesütve,tejfölös uborkasaláta

2012. jún. 8. 11:27
 12/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi ötleteket (mentek a zöld pacsik), de jöhet még mert nem találtam rá a megfelelő megoldásra.

Kerti főzőcske nálunk elmarad, itt nincs olyan jó idő :(

Húslevest (csirke-marha) nem csinálnék, mert náluk mindig ez van és már nem csak én unom.

A nokedlit meg a zsemlegombócot (és a csipetkét) nem szívesen eszik, mert furcsa számukra.

A gúlyás/bab levessel már próbálkoztam és nem értették miért ilyen sűrű. Főleg a levét fogyasztották, majd várták a másodikat (bár mondtam nekik, hogy ez egy ilyen egytál étel szerüség és utána laktatós édesség van - amúgy stíriai metélt volt a második fogás).

Palacsinta egy mentő ötlet lenne, de sajna ez az egyetlen étel amit nem tudok kivitelezni :( Sokat próbáltam már. A tészta mindig jó, mert mások az én tésztámból nagyon jó palacsintákat készítenek, de nekem valahogy nem megy (pedig szerintem jó szakács vagyok és bármi mást elkészítek gond nélkül) csak palacsinta készítő készségem nincs.

2012. jún. 8. 11:32
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha magyaros húsleves nem jöhet szóba, akkor legyen palócleves = zöldbabbal husi kockák, vagy csirke-aprólék Keress rá a net-en, én is az idén ismertem meg, nekünk bejött.

Utána valami husi: pároltan, sütve vagy egyszerű rántott szelet körettel savanyúval

Ami lezárja: egy jó adag magyaros túrós-lepény + pogi.

2012. jún. 8. 11:43
 14/27 anonim ***** válasza:
82%
rántott leves, darázstészta,
2012. jún. 8. 11:46
 15/27 anonim ***** válasza:
74%

[link]

Palócleves:

Én ezt a változatot csináltam meg, először csirke-csontosból, később sertés-combból is. Teljesen mindegy milyen husi, fincsi lesz.

2012. jún. 8. 11:49
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

hideg gyümölcsleves tejszínhabbal

rántott husi, rántott zöldségek, mellé párolt rizs és vegyes saláta vagy francia saláta

süti pl somlói, sajtos pogácsa

2012. jún. 8. 11:52
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Egy ilyen "válogatott" társaságnak meg sem próbálnék magyaros kaját összedobni. Nem fogják értékelni az igyekezetet, a sok munkát, hiába tennéd bele szívedet-lelkedet. Ne haragudj lelki szemeim előtt megjelent a kép, hogy vagy ez a kaja, vagy a másik, harmadik stb. valakinek nem tetszik. Kritizálják, durkálják stb. annak ellenére, hogy te agyon-dolgoztad magad.

Csinálj valami olyan kaját, amit ott szoktak enni, legyen belőle elegendő mennyiség, és kész!

- a diétásnak legyen párolt zöldség, párolt csirkemellel

- aki nem diétázik, annak legyen a csirkecomb megsütve sütőben, fűszeresen, körettel, savanyúval

- főzz nekik paradicsomos húsgombócot (de a hagymát és a borsot hagyd ki belőle)

2012. jún. 8. 12:08
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
én ilyen válogatós embereknek nem főznék semmit.
2012. jún. 8. 13:36
 19/27 A kérdező kommentje:

Én a spárgakrémlevesen + tarhonyás husin (csirkéből, vagy inkább pulykából?) gondolkozom házisavanyúval.

Vélemények?

2012. jún. 8. 13:42
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Azt ird meg légyszives, hogy milyen külföldröl van szó, mert az nem egészen mindegy.

A gyerekekhez: a legtöbb gyerek (Nuygaton) fött tésztát eszik olasz mártással, vagy sült krumplit ketchuppal, ott ez számit "gyerekkajának".

2012. jún. 8. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!