Milyen saláta/savanyúság illik az őzpörkölthöz és a sült süllőhöz?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az özhöz mindenképpen savanyúság, a legjobb vegyesen többféle (uborka, paprika, csalamádé, cékla), igy mindenki izlése szerint vehet hozzá.
Süllöhöz legfeljebb fejes salátát vagy más könnyü leveles salátát tudok elképzelni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az őzpörkölthöz a savanyú, ecetes uborka, vagy ha még van, akkor a káposztával töltött paprika szerintem a legjobban hozzá illő.
Süllőhöz csak akkor adnék valami könnyű savanyúságot, ha van hozzá pl. egy könnyű, símára kavart krumplipüré is. Ez esetben inkább a fokhagymás-tejfölös uborka-salátát adnám (kevésbé áztatja a halat), mint a leveles saláta.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"Ez esetben inkább a fokhagymás-tejfölös uborka-salátát adnám (kevésbé áztatja a halat), mint a leveles saláta."
Hogy áztathatná el bármilyen saláta a halat? Normális helyen a saláta a salátás tányéron van, a hal meg a lapostányéron.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Persze, hogy a saláta a salátás tányéron van! De én legalábbis nem szoktam magam előtt váltogatni falatonként a tányért, hanem ahogy kiveszem a saláta-levelet a salátás tányérról, óhatatlan hogy a leve rá ne csorogjon a lapostányérban levő, ez esetben sült süllőre!
Ezáltal azért a süllő csak nem ússza meg, hogy ne ússzon a végén. :))))
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Préselt fokhagyma tejföllel elkavarva.(2-3 cikk+2 deci)
mind a kettőhöz tökéletes és nagyon egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!