Írnátok nekem bevált, finom padlizsánkrémreceptet? Meddig áll el?
Pont ma készitettem :)
Eredetileg nyilt tűz fölött kell sütni, úgyhogy grillen is lehet, a lényeg, hogy már barnás és puha legyen. Héjastól kell sütni, egyben, megmosva, ez kb 30 perc szokott nekem lenni sütőben.
2 főre szoktam:
2 nagyobb vagy 3 kisebb padlizsán
2 kis gerezd fokhagyma
1/2 kicsi vöröshagyma
fehérbors
mustár
majonéz
só
Sütés után leszedem a padlizsánokról a héjat, szeletekre vágom (kimagozni nem szoktam, csak ha már nagyon nagy és erős a padlizsán). Ezt berakom a kézi apritó/mixerbe. Rászeletelem vagy aprózom a fokhagymát, hagymát, teszek kb. 2 teáskanál mustárt és annyi majonézt, amire gondolom, hogy fel fogja venni (először inkább kevesebbet). Pici bors, só mehet bele (1-2 csipetnyi). Utána az egészet összeturmixolom, és megkóstolom, hogy elég-e a majonéz és az egyebek. Ha nem, korrigálom, összeturmixolom. Átöntöm más tálba, és ott hagyom kicsit összeérni, hűtőben.
Eddig max másnap ettem belőle, addig kibirta, de kis levet ereszt a padlizsán miatt. Ha el akarod rakni, akkor a sült padlizsánt tedd el, miután leszedted a héját, és összeapritottad, akár fagyasztani is lehet úgy.
Jó étvágyat!
csomó receptet próbáltam már, de ez a legjobb.:) :
-padlizsán
-só
-bors
-vöröshagyma
-majonéz
A padlizsánt meghámozom, kb 2cm vastag szeletekre vágom, sütőben grill fokozaton (a kerti grill teljesen megfelel) addig sütöm, amíg puha, barna em lesz. Ezt hagyon kihűlni, összeturmixolom. Hoozzáadok sok sok majonézt. Só, bors és apró vöröshagyma. Szerintem ez a legjobb, sokat próbáltam már, de valamelyik kb. ehetetlen volt számomra.:DD a lényeg, h tényleg sok majonézzel készítsd, mert ugy nagyon finom. Hűtőben sztem elég sokáig eláll, számot nem merek mondani. Pirítóssal nagyon finom:) Sok szerencsét!!
Igen, bőven kibírja hűtőben. Utazásál meg hűtőládába beteszed pár jégaku mellé. 1 padlizsán semmi. Turmixolva sztem 1 kenyérre nem jön ki belőle. :S Tehát vegyél még, ha tudsz.:)
(2. válaszolo..:) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!