Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem bevált, finom...

Írnátok nekem bevált, finom padlizsánkrémreceptet? Meddig áll el?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy előtte meg kell sütni sütőben de ha nincs sütő(nyaralóban)akkor grillen is meg lehet sütni?
2009. júl. 2. 14:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Pont ma készitettem :)

Eredetileg nyilt tűz fölött kell sütni, úgyhogy grillen is lehet, a lényeg, hogy már barnás és puha legyen. Héjastól kell sütni, egyben, megmosva, ez kb 30 perc szokott nekem lenni sütőben.


2 főre szoktam:

2 nagyobb vagy 3 kisebb padlizsán

2 kis gerezd fokhagyma

1/2 kicsi vöröshagyma

fehérbors

mustár

majonéz


Sütés után leszedem a padlizsánokról a héjat, szeletekre vágom (kimagozni nem szoktam, csak ha már nagyon nagy és erős a padlizsán). Ezt berakom a kézi apritó/mixerbe. Rászeletelem vagy aprózom a fokhagymát, hagymát, teszek kb. 2 teáskanál mustárt és annyi majonézt, amire gondolom, hogy fel fogja venni (először inkább kevesebbet). Pici bors, só mehet bele (1-2 csipetnyi). Utána az egészet összeturmixolom, és megkóstolom, hogy elég-e a majonéz és az egyebek. Ha nem, korrigálom, összeturmixolom. Átöntöm más tálba, és ott hagyom kicsit összeérni, hűtőben.

Eddig max másnap ettem belőle, addig kibirta, de kis levet ereszt a padlizsán miatt. Ha el akarod rakni, akkor a sült padlizsánt tedd el, miután leszedted a héját, és összeapritottad, akár fagyasztani is lehet úgy.

Jó étvágyat!

2009. júl. 2. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha megcsinálom vasárnap és úgy visszük el nyaralásra akkor ott kibír 2-3 napot?Nekem csak egy padlizsánom van.Abból kevés lesz?(ketten vagyunk rá én már kóstoltam férjem még nem picurunk még nem ehet)
2009. júl. 2. 14:29
 3/6 A kérdező kommentje:
ja nagyon köszi!
2009. júl. 2. 14:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

csomó receptet próbáltam már, de ez a legjobb.:) :


-padlizsán

-só

-bors

-vöröshagyma

-majonéz


A padlizsánt meghámozom, kb 2cm vastag szeletekre vágom, sütőben grill fokozaton (a kerti grill teljesen megfelel) addig sütöm, amíg puha, barna em lesz. Ezt hagyon kihűlni, összeturmixolom. Hoozzáadok sok sok majonézt. Só, bors és apró vöröshagyma. Szerintem ez a legjobb, sokat próbáltam már, de valamelyik kb. ehetetlen volt számomra.:DD a lényeg, h tényleg sok majonézzel készítsd, mert ugy nagyon finom. Hűtőben sztem elég sokáig eláll, számot nem merek mondani. Pirítóssal nagyon finom:) Sok szerencsét!!

2009. júl. 2. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, bőven kibírja hűtőben. Utazásál meg hűtőládába beteszed pár jégaku mellé. 1 padlizsán semmi. Turmixolva sztem 1 kenyérre nem jön ki belőle. :S Tehát vegyél még, ha tudsz.:)



(2. válaszolo..:) )

2009. júl. 2. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi,ha lesz még veszek
2009. júl. 2. 14:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!