Írna nekem valaki finom padlizsánkrémreceptet, amit egyszerű elkészíteni?
Nekem lefagyasztva az a verzió jött be, amiben van egy kevés párolt paradicsom és párolva teszem bele a hagymát is. Turmixolni és soha nem szoktam, nekem akkor túl krémes és jobban bejön az, amikor kicsit darabosabb, csak villával van összetörve. Ez persze csak ízlés kérdése.
A padlizsánt én egészben szoktam megsütni sütőben. Amikor már látod, hogy összeesik felvágod és hagyod állni egy kicsit, amíg kifolyik a leve. Közben felaprított hagymát párolok, néhány szem félbevágott paradicsommal (1 db padlizsánhoz 1 db paradicsomot szoktam tenni,a paradicsomnak lehúzom a héjját és villával összetöröm). Hozzákeverem a padlizsánt, sót, borsot, mustárt és bazsalikomot (fagyasztott vagy friss).
Fagyasztáshoz az utolsó lépést kihagyom, tehát nem fűszerezem, csak a paradicsommal, hagymával összekeverem. Felolvasztás után olyan, mint a friss, csak fogyasztás előtt kell ízesíteni sóval, borssal, mustárral és bazsalikommal.
Remélem tudtam segíteni!
nekem ez a legfinomabb és legegyszerűbb: meghámozod, kockákra vágod, oljaban megpárolod vörös-és fokhagymával.
Ha megouhult, összeturmixolod, és sóval, borssal ízesíted. Esetleg mustárral.
Többször ettem már ilyet fagyasztóból, és olyan, mintha friss lenne.
Az igazi így készül: a padlizsánt megmosod, egészben beleteszed egy tepsibe és megsütöd, sütés közben néha forgatod. Házilag készítel hozzá majonézt: ahány tojássárgája annyi deci olaj kell, szépen lassan kevergetve kell belecsúrgatni az olajat. ízesíted kevés porcukorral, sóval, borssal, citromlével. Ha megsült a padlizsán, akkor kihűtöd, majd lehúzod a héjját, egy tálba teszed, reszelsz rá egy fej vöröshagymát, hozzáadod a majonézt, majd botmixerrel pépesíted. Utánízesíteni még lehet. Hogy kicsit lágyabb, kenhetőbb legyen tehetsz bele 1-2 kanál tejfölt is.
Az igazi így készül, erdélyi magyaroktól van a recept!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!