Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írna nekem valaki finom...

Írna nekem valaki finom padlizsánkrémreceptet, amit egyszerű elkészíteni?

Figyelt kérdés
Olyan érdekelne, amit le lehet fagyasztani vagyis fagyi után sem veszít élvezeti értékéből.
2009. aug. 27. 13:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A padlizsant megsutod, megpucolod, hagyod hogy a leve follyon le.Padlizsanvagoval osszeapritod, amig kremes nem lesz(botmixerrel is csinalhatod, hamarabb megy), megreszelsz egy fej hagymat , fuszerezed es olajjal kikavarod, keves citromlevet adsz hozza.Igy lefagyaszthatod es amikor eloveszed majd majonezet kavarsz bele.(azert irtam igy mert majonezzel meg nem fagyasztottam le es nem tudom ugy milyen, de gondolom ugy is jo)
2009. aug. 27. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
A padlizsánt megmosod, felkarikázod (héjjastól) és besózod. 20 perc után lecsepegteted, apró kockákra vágod és kevés olajon megdinszteled. Amikor összetöppedt, elő a botmixert, pépesíted. Teszel bele sót, borsot, kevés citromlét, padlizsánonként 1 gerezd zúzott fokhagymát, összekevered és behűtöd. Nekem fagyasztva is ugyan olyan, ha felengedem.
2009. aug. 27. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
előző vagyok, bocsi kimaradt, hogy az olajon megdinsztelsz egy fej apróra vágott vöröshagymát és csak utána jön rá a padlizsán
2009. aug. 27. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Héjastól is kell megsütni és utána pürésíteni?
2009. aug. 27. 14:07
 5/11 anonim válasza:

Nekem lefagyasztva az a verzió jött be, amiben van egy kevés párolt paradicsom és párolva teszem bele a hagymát is. Turmixolni és soha nem szoktam, nekem akkor túl krémes és jobban bejön az, amikor kicsit darabosabb, csak villával van összetörve. Ez persze csak ízlés kérdése.

A padlizsánt én egészben szoktam megsütni sütőben. Amikor már látod, hogy összeesik felvágod és hagyod állni egy kicsit, amíg kifolyik a leve. Közben felaprított hagymát párolok, néhány szem félbevágott paradicsommal (1 db padlizsánhoz 1 db paradicsomot szoktam tenni,a paradicsomnak lehúzom a héjját és villával összetöröm). Hozzákeverem a padlizsánt, sót, borsot, mustárt és bazsalikomot (fagyasztott vagy friss).

Fagyasztáshoz az utolsó lépést kihagyom, tehát nem fűszerezem, csak a paradicsommal, hagymával összekeverem. Felolvasztás után olyan, mint a friss, csak fogyasztás előtt kell ízesíteni sóval, borssal, mustárral és bazsalikommal.

Remélem tudtam segíteni!

2009. aug. 27. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

nekem ez a legfinomabb és legegyszerűbb: meghámozod, kockákra vágod, oljaban megpárolod vörös-és fokhagymával.

Ha megouhult, összeturmixolod, és sóval, borssal ízesíted. Esetleg mustárral.

Többször ettem már ilyet fagyasztóból, és olyan, mintha friss lenne.

2009. aug. 27. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Az igazi így készül: a padlizsánt megmosod, egészben beleteszed egy tepsibe és megsütöd, sütés közben néha forgatod. Házilag készítel hozzá majonézt: ahány tojássárgája annyi deci olaj kell, szépen lassan kevergetve kell belecsúrgatni az olajat. ízesíted kevés porcukorral, sóval, borssal, citromlével. Ha megsült a padlizsán, akkor kihűtöd, majd lehúzod a héjját, egy tálba teszed, reszelsz rá egy fej vöröshagymát, hozzáadod a majonézt, majd botmixerrel pépesíted. Utánízesíteni még lehet. Hogy kicsit lágyabb, kenhetőbb legyen tehetsz bele 1-2 kanál tejfölt is.

Az igazi így készül, erdélyi magyaroktól van a recept!

2009. aug. 27. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Utolsónak: az erdélyiek nem tesznek bele majonézt. Én erdélyi vagyok.
2009. aug. 27. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Ez érdekes, mert erdélyből áttelepült magyar munkatársamtól van a recept és ő így készíti! :)
2009. aug. 27. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek! Ki fogok próbálni amennyit tudok és remélem meglesz az igazi mi szájízünknek való!
2009. aug. 28. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!