Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meg kell főzni a kruplit...

Meg kell főzni a kruplit mielőtt a rakott kruplit összeállitom?

Figyelt kérdés
Nembaj ha mar meghamozttam?
2012. jún. 1. 11:04
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:

Személy szerint aprókrumplit szoktam hajában megfőzni neki, de ha az nincs, volt már hogy nagyobb krumplit, de azt előtte én is meghámoztam és feldaraboltam. Úgy fözd meg, hogy ne legyen 100 %-ban puha, hogy amikor leszűröd, ne törjön össze. Majd amikor már a sütőben lesz összerakva, akkor még úgyis puhul. A főzővízbe tegyél a són kívül egy kis ételízesítőt is, dob a krumpli ízén.

Jó lesz az, csináld nyugodtan.

2012. jún. 1. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/31 anonim ***** válasza:
53%

általában megszoktuk :)

de hallottam olyat is hogy valaki nyersen szeli le a krumplit és úgy süti nyilván akkor tovább tart.

esetleg csinálj paprikás krumplit akkor nem vész kárba ha már megpucoltad.

2012. jún. 1. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/31 anonim válasza:
100%
Én meg szoktam főzni héjában, sós vízben majd, megpucolom, karikákra vágom, megfőzöm a tojásokat is, miután megfőtt megpucolom, szeletelem. Kivajazaok egy tepsit, mehetnek a krumplik, rá a tojás, kolbász, krumpli. Minden réteg közé jó sok tejfölt szoktam tenni...néha szoktam úgy is, hogy 1 egész nyers tojást elkeverek egy pohár enyhén sózott tejföllel és ezt teszem a rétegek közé.
2012. jún. 1. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, mint ll.21-es, csak egy kis praktika. A kolbász karikákat zsiron átsütöm, és úgy teszem a krumpliba. Egészen más ize lesz, meglátjátok. A krumplit természetesen megfőzöm hozzá. A nyers nagyon soká sül.
2012. jún. 1. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/31 anonim ***** válasza:
nem tudom miért,de én bármelyik receptnél előfözöm a krumplit és utána félkeményen be a sütőbe,soha nem puhul meg!!Csinálhatnám bármeddig! Ezért ezt már megtanultam,soha nem főzöm elő és inkább kivárom míg úgy puhul meg,nekem csak így vált be! (nagyon régi a sütőm lehet az is baj)
2012. jún. 1. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/31 anonim ***** válasza:
megfőzni elötte héjjában
2012. jún. 1. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/31 anonim ***** válasza:

A klasszikus ártelemben vett rakott krumplihoz héjában meg kell főzni előre. Én nem karikára szelem fel a főtt krumplit, hanem kis darabokra csetkelem, olajjal meglocsolom, besózom, összekeverem, s ezután rétegezem.

Van, aki rakott krumplinak aposztrofálja a tepsis krumplit. Ehhez nyersen kell rétegezni,s időnként lapáttal átrendezni, hogy a sült alja felkerüljön, a színtelen teteje meg alulra, hogy süljön. Máriám! Dél van, de megenném, ehhez képest rizskoch lesz:( Phí!

2012. jún. 1. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/31 anonim ***** válasza:
én úgy szoktam, hogy korongokra vágom és úgy főzöm negyed órát, aztán ha kihűlt, összeállítom a kaját. Sokkal egyszerűbb, mint a főtt krumplival szórakozni.
2012. jún. 1. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/31 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat,megfoztem de nem teljesen,de azert igy is puha,hat meglatjuk mi lesz belőle. Ha nag langon sutom gyorsan akkor "lédusabb" lesz?
2012. jún. 1. 12:26
 10/31 anonim ***** válasza:
7%
Megtanulhatnál akár írni. Borzasztó a helyesírásod. Meg tanuld már meg leírni a kruMpli szót.
2012. jún. 1. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!