Milyen ételt csináljak a párom születésnapjára?
A párom 24. születésnapjára szeretnék egy ünnepi ebédet csinálni, csak fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Nem szeretném a hagyományos sült hús, rántott hús, pörkölt dolgokat. Valami különlegeset szeretnék...
Leginkább sertéshúsból, de bármi jöhet amibe hús van!!!
Recepteket, ötleteket várok :)
előre is köszönöm
Gyümölcsleves - hortobágyi húsos palacsinta+sült krumpli+majonézmártás.
Saját kezűleg sütött torta.
A húsos pali alkotóit előző nap meg lehet csinálni: palacsintákat kisütni, pörköltet megfőzni.ledarálni, megtölteni a palikat, kipanírozni, és ebéd előtt frissen sütni rózsaszínre. A gyümilevest is meg lehet előző nap főzni. Jó ha hideg. A majonézt is ki lehet keverni.
És a tortának is jó, ha áll egy éjszakát a hűtőben.
S akkor a nap nem főzéssel és mosogatással telik.
Köszönöm az eddigi válaszokat :)
a gyümölcsleves jó ötlet, a palacsintán még gondolkodom :)
Kedves első!!! a párom mindent szeret amibe hús van, csak általában a hétköznapokban mindig az ilyen kajákat esszük, tehát nem szeretnék valami átlagosat csinálni.
Várom a további ötleteket :)
Jó még az "Alul krumpli-felül hús"
Kisütsz egy jó adag hasábburgonyát. Lehet mirelitből is, de én inkább pucolom a krumplit.
Egy tepsibe leteríted a sült krumpli felét. Megsózod, megszórod gazdagon reszelt sajttal, s rá a krumpli máik fele.
Annyi szelet rövidkarajt, amennyivel a tepsit ki lehet rakni-mondjuk 8 szelet- kiklopfolsz, sózod, borsozod és mindkét oldalukat olajban piroskára sütöd.
A visszamaradt olajban egy/két hagymát dinsztelsz, s ráöntesz egy nagy pohár tejfölt. Pici vegeta, bors bele.
Ezt a kevercset elosztod a húsok tetjén és be a sütőbe. Le lehet fóliával fedni 20 percre és a másik 10-15 percre fólia nélkül. Nem kell nagy lángon, én olyan 2-es fokozaton szoktam. De ha a hús eleve puha lett a sütéssel, akkor le se fóliázom, csak sütöm. Valami savanyú jó hozzá.
Tarját sózz, borsozz be előző este.
Szálára vágott vöröshagymát pucolj kb. kétszer annyit, mintha az adott húst pörköltnek tennéd fel, és kb. fél marék fokhagymát is szelj fel. Bő zsírban dinszteld meg, rakj hozzá szemes borsot és babérlevelet is, forgasd bele a húsokat fehéredésig, majd önts alá kb. másfél deci fehérbort, és födő alatt kezdd el puhára párolni. Ha tepsiben, sütőben akkor fólia alatt. Amikor a husi megpuhult, fedő (fólia) le, és pirosra pirítod. Ekkorra a hagyma teljesen apróra sűrűsödik a zsírban. Ezért teljesen száraz, (zsír, olaj nélküli) törtkrumplit adj hozzá köretnek, a finom hagymás szaftot rászeded. A maradék zsír isteni később kenyérre kenve is.
(Ezt szakácskönyvben úgy írták: Sertéshús vadasan. Vigyázz, ha vörösborral öntöd fel, akkor is finom, de a színe nem lesz étvágygerjesztő!)
hagymás-gombás-zsömlés töltelékkel töltött gönygölthús, esetleg beletekerni két szem aszaltszilvát,majd baconba burkolni. zsírozott tepsiben fólia alatt kis vízzel puhára sütni, majd fólia nélkül pirosra. ferdén félbevágva
bármilyen körettel tálalva gusztusos és nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!