Hogy csináljak a süritett paradicsomból fini szószt spagetti tésztához?
Egy kevés olajon futtass meg kicsi lisztet,tedd rá a paradicsomot,borsot,majorannát,rozmaringot,oregánót tegyél bele ( nem feltétlenül mindet) és forrald össze.De ha van otthon darálthúsod,először azt párold meg a fűszerekkel,és tedd rá a paradicsomot.,és forrald együtt.
De hallottam már olyant is,hogy a kész szószba reszelt sajtot kevernek.
Én is úgy szoktam hogy olajon megpirítok hagymát, majd rá a darált húst, kicsit hagyom, de le ne égjen, majd rá vizet, néha pótolom ha kevés, de sok se legyen, ja és megfűszerezem, hogy jól belefőljön az íz. Majd mikor megfőlt a husi akkor beleteszem a sűrített paradicsomot, kethupot is szoktam hogy édeskésebb íze legyen. Fűszernek bazsalikomot, oregánót, majorannát szoktam, meg sót, ételízesítőt. Ha kész ráteszem a kifőzött tésztára és jól összekeverem. Néha szoktam sajtot reszelni közé és így mire szedünk belőle megoldvad kicsit, fincsi
Amúgy én egy kiló darált húshoz, ilyen pulyka darált húshoz, ami ilyen olcsóbb fajta rúd alakú fagyasztottan lehet kapni, egy üveg sűrített parcsit adok, meg ízlés szerint ketchupot.
De a legvégére is teszek ketchupot, reszelt sajtot mellé ha valaki kér még rá. De hó végén sajt nélkül, sőt még néha ketchup nélküli is megesszük, úgy sem rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!