Karajcsontból főzök levest, mindig le kell szűrni? Az egészet, vagy csak a tetejéről kell leszedegetni a habot?
Sokan a hagyma külső héját is belefőzik a szebb szín érdekében, nekem más titkom/praktikám van. Nem a sárgarépától kapja a leves a legtöbb színt, akkor a leves narancssárga lenne.
A tésztát nem ajánlott a levesben főzni, hanem sós vízben, akkor ízetlen csak ha nem teszel bele sót. Ha belefőzöd a levesbe akkor a leves rovására megy, zavaros lehet tőle, ha nem fogy el hamarabb is romlik a tészta megszívja magát.
A lehabozós-leszűrős párt tagja vagyok én is.
És egy adalék a tésztafőzéshez - bár nem ez volt a kérdésed :)
Szóval: A tésztát a (leszűrt)leveslébe főzöm, DE! külön edénykébe. Így nem issza magát dugig lével a tészta és nem romlik gyorsabban tőle az egész leveslé ill. nem kell hajkurászni, ha már fogy a levesbetét.
Ha kevés az alaplé, kicsit csalok:
1., kevesebbet veszek ki erre a célra és sima vízzel, delikáttal vagy leveskockával megszaporítom. Összeforralom és mehet a tészta.
2., nem veszek el erre a célra semennyit, hanem delikáttal vagy leveskockával csinálok "húsleveslét" külön és abban főzöm a tésztát.
A válaszok láttán -szerintem- jobb, ha 1-2-őt kipróbálsz és akkor a tapasztaltak alapján már tudsz dönteni.
Mindkét nagyszülőm úgy főzte a tésztát, hogy a leves leszűrt levében. Soha nem romlott meg, és nem zavaros tőle. Jó tésztát kell készíteni/venni, és nem pépesre főzni. Még egyszer sem romlott el a leves, pedig mindig nagy fazékkal főzünk.
(Épp húslevest eszek, teljesen tiszta:) )
utolsó vagyok:
nem rakunk héjastól hagymát a levesbe, viszont mindig sok répa kerül bele, és így is szép ARANYsárga, nem narancssárga. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!