Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karajcsontból főzök levest,...

Karajcsontból főzök levest, mindig le kell szűrni? Az egészet, vagy csak a tetejéről kell leszedegetni a habot?

Figyelt kérdés
2012. máj. 27. 17:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%
soha nem szedem le, letisztul a hab, ha hagyod. az tiszta protein,hülyeség kiadobni.
2012. máj. 27. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
94%

Ha nem szeded le, akkor viszont le kell szűrni, ha tiszta,átlátszó húslevest akarsz tálalni.

Itt nagyon megoszlanak a vélemények "habozni, vagy nem habozni" kérdésben..:)

A magam részéről habozva, de lehabozom:))

2012. máj. 27. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
75%
első vagyok,nem szűröm, csak óvatosan öntöm ki a tálba a lábasból. Teljesen tiszta a leves.
2012. máj. 27. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
29%
És akkor az a "drága" kicsapódott protein a lábas alján marad. seckoedno szűrni, vagy óvatosan leönteni:)
2012. máj. 27. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
95%
főzés közben le kell szedni a habot, és végül az egészet le kell szűrni. és a habra nem mondanám h tiszta protein, inkább csak a kifőtt vér stb. csak gusztustalan, zavaros lesz a leves, ha nem szűröd.
2012. máj. 27. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
64%
én vagyok aki nem habozza le és bizony a habból még egy csomó iz és protein visszafő a levesbe. és ami a lábas alján van 1-2 deci, az megy a fagyasztóba és a következő zöldséglevesbe. Csodás ízt ad neki és ott eloszlok teljesen
2012. máj. 27. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

a fehérje nem fő csak úgy vissza...ez mese habbal:))

a leszűrt megmaradt csont,-és húslé megmentésével egyetértek.felöntőlének kiválóan alkalmas.

2012. máj. 27. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
41%

Soha nem szedem le a habot. Takaréklángon kell főzni, csak "gyöngyözzön", kell bele egy egész hagyma, és szép aranysárga lesz.

A hűtőbe rakás előtt kell leszűrni -kiszedni a zöldséget-, hogy ne savanyodjon.

2012. máj. 27. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Alaposan meg kell msni a húst és csontot mielőtt felteszed főni és nem lesz sok hab. Ugyanakkor a leves zavarossága nem a habtól függ. Lassan kell főzni, ahogy előttem jól írták. Épp csak gyöngyöznie szabad. Akár 4-5 órát is.
2012. máj. 29. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim válasza:
40%

Habozás párti vagyok, egyszerűen gusztustalan rajta az a szürke hab. így is ízes, ha mindent raksz bele ami kell. szűröm is, mert könnyebb szedni belőle hűtés után, szebb, és a tésztát is a leszűrt levesben szoktuk megfőzni, nem külön, így az sem lesz ízetlen.


Amúgy a leves nem a hagymától lesz sárga, hanem a sárgarépától. :)

2012. máj. 30. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!