Mi a különbség a húsleves és az erőleves között?
Tudomásom szerint az erőlevest kifejezetten marhahúsból főzik, mert abból lehet a legerősebb húslevest főzni.
Míg a hétköznapi értelemben vett húsleves készülhet akármilyen húsból, és nem annyira tömény hús ízű, mint az erőleves. Az erőlevest egyébként súlyos beteg embereknek szokták főzni, akik még esetleg a pépes ételt sem tudják magukhoz venni.
valóban több hús, több zöldség, vagyis koncentráltabb, mint egy átlagos húsleves.
súlyos, vagy éppen lábadozó betegeknek ajánlott, de a házi, nem a "kórházi" változat.
Minek ledarálni a húst és a zöldséget, ha úgyis leszűri, mert a betegnek csak a leve megy?
Ki lehet abból főzni az ízeket, az erőt, vitamint úgy is, ha nem csinálunk belőle egy sűrű masszát, amit esetleg másnak, más formában el tudunk készíteni. (Pl. vadasmártáshoz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!