Mi a különbség a párol és a dinsztel között?
Gőzölni gőzben szoktak. Sokan keverik a párolással.
A párolás az pl. a pörkölteknél van.
Van a pöri alapod, abban a husi és zsírjára vissza pirítod a húst, saját levében, majd keveset te is adsz hozzá, ha kell.
Szakács vagyok, szóval meg kellett keményen tanulni. És a dinsztelés ugyanez.
6
Egyáltalán nem. Neked sem ártana még tanulni pár dolgot
Tehát mi a különbség?
A zsírjára visszasütjük!
Megtanultam,már vagy 20 éve!
A gőzölés meg gőzölés,ne keverjük a klasszikus párolással!
Szakács vagyok, akit lepontoztatok. Gratulálok, csak nektek bemásolom a kidolgozott tétel soros tankönyvemből a gőzölést és a párolást.
Gőzölés: kíméletes hőközlési eljárás, mert a nyersanyag folyadékkal közvetlenül nem érintkezik, a felszálló gőztől puhul meg. Így nem oldódhatnak ki a nyersanyagokból a tápanyagok. Diétás és kímélő étkezésben javasolt ez a hőközlési eljárás.
Párolás: a nyersanyagokat rövid lében vagy mártás alapban pároljuk, szakaszosan állandóan lepirítva és folyamatosan pótolva a folyadék mennyiséget. Így alakulnak ki a párolásra jellemző íz- és zamatanyagok. Fedő alatt végezzük. Kevés zsiradék felhasználásával történő ételkészítési eljárás. Biológiai érték nagyobb, mert a hirtelen pörzsanyag képződéssel keletkezett védőréteg az oldódás lehetőségét csökkenti, míg a felhasznált kevés folyadék teljes mennyisége elfogyasztható a benne oldott anyagokkal együtt.
Azt tanultok, a dinsztelés és ugyanez, csak idegen szóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!