Mi a különbség a húsleves és a raguleves között?
a húsleves áttetsző tiszta, sárgán gyöngyöző leves, tésztával tálalva
a raguleves savanyított, tejföllel vagy tejszínnel behabart, általában babérral, tárkonnyal ízesített gazdag, sűrű leves, ami mellé kenyér illik
ragut úgy is csinálhat, ha a hút kockára vágod, szintúgy a zöldséget is.
Párolt hagymára teszed mindkettőt, + fokhagymát.
Ha már a hús külsején látod, hogy nem nyers, kis levet is ereszt, felöntöd vízzel, és a továbbiakban mint a húslevest.
Só!
Lassan főzd, ha kész, tejfölös habarás, lehet bele galuskatészta, tárkony.
jó étvágyat, érdemes kipróbálni.
tálalásnál, aki szereti, tehet bele pár csepp citromot. ezt kicsin próbáld, mert lehet nem ízlik
Szia!egyetértek az előttem szólóval, de én a ragulevest másképp csinálom.Kisfej hagymát dinsztelek kevés zsíron
kis kozkákra vágott lapockát,vagy csirkecombfilét dobok rá.megsózom és hagyom saját levében puhulni.amikor félpuha megy bele a karikázott /kockázott/ vágott,fehér és sérgarépa, egy db-ka zeller, ha van egy kis fej karalábé.ezekkel is párolom, de már vízzel feleresztve.
én teszek bele delikátot, vagy 1-2 husleveskockát.
amikor a zöldségek is majdnem puhák, beledobok kb két
maréknyi vékonyra szelt gombát és kb 20 dkg zöldborsót.
beállítom a leves "hosszúságát" és még egyet forralom
csendesen.ha minden puha jöhet bele valamilyen apró levestészta.tetejére zöldpetrezselyem.Mi ezt nevezzük
otthon ragulevesnek,de hát ennek is lehet ezerféle változata.Biztos a tejfölös-tejszínes is nagyon finom.
üdv:-eri-
És ha én a kész húslevesbe teszek tejfölt akkor az mi?
(alapból is elég sűrű)
szíved joga tejfölt tenni akármibe, az már nem húsleves az biztos.De ha mindenképpen át akarod alakítani a húslevesed, ajánlok neked egy módszert.
Két tojás sárgáját alaposan keverj ki, csavarj bele citromlevet,borsozd meg, és vegyél ki a levesből pár
kanállal és keverd össze / hőkiegyenlítés /óvatonan öntsd
a leveshez, de nehogy forrjon.Szórd meg frissen vágott
petrezselyemmel. aki akar még tehet magának bele citromlevet.Én ezt a vasárnapi maradék húslevesből szoktam hétfőn este csinálni, fokhagymás bundáskenyérrel
isteni.ezt a leves anyósom csirkecsorbának hívta,tőle tanultam.pesrsze ha más allatból van a húsleves az sem gond.
üdv:-eri-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!