Mi a különbség a húsleves és a raguleves között?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
a húsleves áttetsző tiszta, sárgán gyöngyöző leves, tésztával tálalva
a raguleves savanyított, tejföllel vagy tejszínnel behabart, általában babérral, tárkonnyal ízesített gazdag, sűrű leves, ami mellé kenyér illik
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
ragut úgy is csinálhat, ha a hút kockára vágod, szintúgy a zöldséget is.
Párolt hagymára teszed mindkettőt, + fokhagymát.
Ha már a hús külsején látod, hogy nem nyers, kis levet is ereszt, felöntöd vízzel, és a továbbiakban mint a húslevest.
Só!
Lassan főzd, ha kész, tejfölös habarás, lehet bele galuskatészta, tárkony.
jó étvágyat, érdemes kipróbálni.
tálalásnál, aki szereti, tehet bele pár csepp citromot. ezt kicsin próbáld, mert lehet nem ízlik
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia!egyetértek az előttem szólóval, de én a ragulevest másképp csinálom.Kisfej hagymát dinsztelek kevés zsíron
kis kozkákra vágott lapockát,vagy csirkecombfilét dobok rá.megsózom és hagyom saját levében puhulni.amikor félpuha megy bele a karikázott /kockázott/ vágott,fehér és sérgarépa, egy db-ka zeller, ha van egy kis fej karalábé.ezekkel is párolom, de már vízzel feleresztve.
én teszek bele delikátot, vagy 1-2 husleveskockát.
amikor a zöldségek is majdnem puhák, beledobok kb két
maréknyi vékonyra szelt gombát és kb 20 dkg zöldborsót.
beállítom a leves "hosszúságát" és még egyet forralom
csendesen.ha minden puha jöhet bele valamilyen apró levestészta.tetejére zöldpetrezselyem.Mi ezt nevezzük
otthon ragulevesnek,de hát ennek is lehet ezerféle változata.Biztos a tejfölös-tejszínes is nagyon finom.
üdv:-eri-
És ha én a kész húslevesbe teszek tejfölt akkor az mi?
(alapból is elég sűrű)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
szíved joga tejfölt tenni akármibe, az már nem húsleves az biztos.De ha mindenképpen át akarod alakítani a húslevesed, ajánlok neked egy módszert.
Két tojás sárgáját alaposan keverj ki, csavarj bele citromlevet,borsozd meg, és vegyél ki a levesből pár
kanállal és keverd össze / hőkiegyenlítés /óvatonan öntsd
a leveshez, de nehogy forrjon.Szórd meg frissen vágott
petrezselyemmel. aki akar még tehet magának bele citromlevet.Én ezt a vasárnapi maradék húslevesből szoktam hétfőn este csinálni, fokhagymás bundáskenyérrel
isteni.ezt a leves anyósom csirkecsorbának hívta,tőle tanultam.pesrsze ha más allatból van a húsleves az sem gond.
üdv:-eri-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!