Bevált mézes krémes/mézes zserbó (mi a különbség? ) receptet ismertek?
Ez nem egy hagyományos zserbó recept, de én imádom.
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
1 pohár tejföl
1 tojás
fél csomag élesztő
Hozzávalók a töltelékhez:
* 30 dkg mák
* 15 dkg cukor
* 1 citrom héja
* 1 kis üveg szilvalekvár
* víz
Hozzávalók a mázhoz:
* 1 tábla tortabevonó
Az élesztőt futtasd fel a langyos tejben egy kevés cukorral. A lisztet morzsold el a zsiradékkal, majd add hozzá az élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Ezután oszd a tésztát három részre, és tedd félre pihenni, amíg elkészíted a tölteléket. Ehhez a mákot főzd fel egy nagyon kevés vízben, majd add hozzá a cukrot és a citromhéjat. A három részre osztott tészta mindegyik adagját nyújtsd akkorára, mint a tepsi. Az elsőt tedd a tepsi aljára, kend meg szilvalekvárral, majd a mákkal, és takard be a következő tésztával. Szurkáld meg egy villával, majd ezt is kend meg lekvárral és mákkal, majd takard be az utolsó tésztalappal. Szurkáld meg, hagyd egy órát pihenni, majd közepes lángon 30 perc alatt süsd készre. A kész sütemény tetejét vond be a felolvasztott tortabevonóval, majd hagyd megszilárdulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!