Mitől lesz finom, foszlós a fonott kalács?
Figyelt kérdés
2012. máj. 18. 22:49
1/5 mustafa33 válasza:
kézel kel kidolgozni hólyagosra és sokáig, minimum 45 perc a dagasztás
2/5 anonim válasza:
én kenyérsütővel keverem és dagasztom, igaz 1,5 órás a program :) De szerintem a titok, hogy sütés közben átkenem kétszer cukros, vaníliás, tejjel. 31\F
3/5 anonim válasza:
Felesleges kézzel dagasztani. Én a robotgéppel dagasztom. Amikor már szép sima,lassú fokozatra állítom,és apránként beledagasztom a felolvasztott vajat/margarint.
Duplájára kelesztem. A tésztát három részre osztom. Amikor fonom, a csíkokat jól megcsavarom és úgy fonom össze. A tepsiben hagyom még újra kelni,mielőtt a sütőbe teszem. A sütőbe egy edénykébe vizet teszek,hogy gőzben süljön. Amikor már kezd a teteje barnulni,akkor megkenem cukros tejjel. Amikor kisült,mégegyszer átkenem tejjel.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos hozzászólásokat
2012. máj. 19. 22:32
5/5 anonim válasza:
Én úgy tanultam anyukámtól, hogy a foszlós kalácshoz feltétlenül szitáljam át a lisztet,l hogy laza legyen, és mindig olvasztva csurgassam bele a vajat vagy margarint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!