Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rántott csirkemáj? Minden...

Rántott csirkemáj? Minden esetben így "pukkadozik"? Vagy én csináltam valamit rosszul?

Figyelt kérdés
még mikor kezdő szakács voltam, akkor készítettem rántott csirkemájat, de össze vissza égtem, mert annyira fröcskölt, pukkadozott a forró olajban. nem tudom, hogy akkor esetleg valamit rosszul csináltam, vagy ez ilyen.

2012. máj. 18. 14:56
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
ja egyébként szépen bepaníroztam (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és lassú lángon sütöttem
2012. máj. 18. 14:57
 2/11 anonim ***** válasza:
Szurkáld meg előtte, mielőtt bepanírozod, vagy áztasd tejben, sütés előtt.
2012. máj. 18. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
mondjuk ha fogpiszkálóval megszurkálom az úgy jó lesz?
2012. máj. 18. 15:05
 4/11 anonim ***** válasza:
Persze, de több helyen.
2012. máj. 18. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
...és fedő alatt süsd!
2012. máj. 18. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is pukkadozni szokott, olyankor káromkodom. :D Gondolkodtam már, hogy veszek egy ilyen fröccsenés gátló rácsot, vagy mi az. Ráteszed az edényre és kész 300 ft-körül láttam, de mindig elfelejtem...
2012. máj. 18. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

na, lesz ami lesz...de még alszok rá egyet, hogy megcsináljam e :D

köszi a válaszokat, megy a zöld kéz :)

2012. máj. 18. 15:45
 8/11 anonim ***** válasza:

csináld dupla panírban, mint a rántott sajtot.így kevésbé pukkan, de azért előfordulhat , mert máj más csak ilyen:))

a fröccsenésgátló szitát én is megvettem, de úgy jártam, amikor levettem, hogy megfordítsam a májat épp akkor durrant és még az elszívó is csupa cuccos volt. szóval nem sokat ér szerintem.

persze ez sült máj volt, amiből sült ki nedvesség, ezért ajánlom a dupla panírt, mert az eléggé bezárja.

2012. máj. 18. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Én is a dupla panírt javaslom. Úgy szoktam csinálni hogy a zsmorzsa után megint tojásba és megint morzsába mártom.De csináltam már sütőben sütve is.Akkor szimpla panír, sütőpapírral bélelt tepsire rakni, minden májat egy kanál olajjal meglocsolni és jó forró sütőbe rakni.félidőben meg kell fordítani.Nem fog pukkadozni a sütőd is tiszta marad.:)
2012. máj. 18. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 doboszoli ***** válasza:

Fritőz.

Ott pattoghat kedvére az átkozott!DD)

2012. máj. 20. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!