Sertéspörkölt készítését leírná nekem valaki? Nagyon kezdő vagyok. Ja és mit tegyek, hogy a hagyma ne égjen azonnal oda az olajon?
Szia!
Kockázd fel a húst, majd egy fej vöröshagymát is vágj kockára. Tedd bele a hagymát a lábasba, ha van teflon bevonatúba, és önts rá annyi olajat, hogy a hagymákat félig ellepje. Picit meg is sózhatod. (Ha kezdő vagy, akkor a fűszereket ne a tartójukból sózd, nehogy "meglóduljon", hanem kiskanállal, apránként adagolva. Így jobban tudod a mennyiséget szabályozni.)
Szépen lassan kevergetve hevítsd fel az olajat addig, amíg a hagyma "üveges" nem lesz. Ha félsz, hogy leégne, akkor ne teljes lángon, hanem közepes lángol dinszteld a hagymát.
Ha a hagyma már üveges, vedd le a lángról, és így tedd bele az őrölt paprikát. Keverd össze, tedd bele a húst, és vissza a lángra.
Tedd rá a fedőt, és közepes lángon hagyd "párolódni" az egészet. Meglátod, a hús levet fog ereszteni. Ha egy kicsit le is kapná - nem leégetésről beszélek - nem gond, mert igazi pörkölt azért pörkölt, mert meg van pörkölve egy kicsit a hús.
Annyi vízzel öntsd mindig vissza, hogy a húsok el legyenek lepve. Így szépen, lassú lángon rotyogtathatod. Ízesítőként használhatsz borsot, köményt, vegetát, fokhagymát, esetleg egy deci vörösbort.
Addig főzd, amíg kivéve egy kockát a pörköltből késsel könnyen el tudod vágni.
Remélem, érthető voltam.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!