Miért van az, hogy sokan szájhagyomány útján terjedő falusi "legendák" szerint járnak el főzés közben? Ti tudtok ilyen régi, kitalált, a gyakorlatban nem bizonyított "praktikákat"?
Nem tudom legenda-e, vagy igaz-e, de azt hallottam, hogy a rossz máj sárgaságot okoz.
Legenyhébb tünete az irigység, de akár halálos is lehet.
Hát igen, a sok rohanás, meg a technika "ördögei" (teflon edények, gyorsfőzők...) nem engednek nekünk kényelmes főzést, de muszáj felvenni a tempót. Azért a langyos krumplit én sem nagyon szoktam berakni a hűtőbe, de már jártam úgy, hogy muszáj volt (megfőztem reggel, de még nem hűlt ki teljesen, el kellett mennem otthonról estig, féltem hogy kint megromlik, ezért vagyok biztos benne, hogy nem árt neki a langyosan való hűtés).
A rossz máj valóban nem túl egészséges dolog, hát még ha főzés előtt be is sózod:)) Az már tényleg halálos lehet:)
a máj megkeményedik a sótól
ha jó főtt húst akarsz, akkor a meleg vízben (levesben) kezdd el főzni,
ha jó ízű levest akarsz, akkor meg hideg vízben
de ez igaz is. mert a melegvíz összerántja, és benne marad az íz, a hidegben meg kiázik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!