Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért van az, hogy sokan...

Miért van az, hogy sokan szájhagyomány útján terjedő falusi "legendák" szerint járnak el főzés közben? Ti tudtok ilyen régi, kitalált, a gyakorlatban nem bizonyított "praktikákat"?

Figyelt kérdés
Van több ismerősöm is, aki olyan hülyeségeket tud mondani teljes meggyőződéssel a főzésről, hogy a fülem háromfelé áll tőle... Például: nem szabad a krumplit hideg vízben feltenni főzni (azt nem tudja, hogy miért, az anyukája így tanította...), nem szabad a még langyos krumplipürét hűtőbe tenni, mert megsavanyodik...ti hallottatok már ilyesmiket?

2012. máj. 16. 15:52
1 2
 11/15 doboszoli ***** válasza:
51%

Szerintem is!

-tudodki-

2012. máj. 16. 19:36
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom legenda-e, vagy igaz-e, de azt hallottam, hogy a rossz máj sárgaságot okoz.

Legenyhébb tünete az irigység, de akár halálos is lehet.

2012. máj. 17. 13:12
 13/15 A kérdező kommentje:

Hát igen, a sok rohanás, meg a technika "ördögei" (teflon edények, gyorsfőzők...) nem engednek nekünk kényelmes főzést, de muszáj felvenni a tempót. Azért a langyos krumplit én sem nagyon szoktam berakni a hűtőbe, de már jártam úgy, hogy muszáj volt (megfőztem reggel, de még nem hűlt ki teljesen, el kellett mennem otthonról estig, féltem hogy kint megromlik, ezért vagyok biztos benne, hogy nem árt neki a langyosan való hűtés).

A rossz máj valóban nem túl egészséges dolog, hát még ha főzés előtt be is sózod:)) Az már tényleg halálos lehet:)

2012. máj. 17. 14:56
 14/15 anonim ***** válasza:

a máj megkeményedik a sótól

ha jó főtt húst akarsz, akkor a meleg vízben (levesben) kezdd el főzni,

ha jó ízű levest akarsz, akkor meg hideg vízben

de ez igaz is. mert a melegvíz összerántja, és benne marad az íz, a hidegben meg kiázik

2013. máj. 26. 21:06
 15/15 anonim ***** válasza:
nyáron lehűtjük a levest a mosogatóban hideg vízben, aztán rakjuk hűtőbe
2013. máj. 26. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!