1-2 hónap alatt milyen szinten lehet megtanulni főzni? Illetve kb. mennyi ételt?
Szerintetek hogyha valaki olyantól tanulok, aki jól tud főzni, és mindig magyarázza, hogy mit hogyan kell csinálni, aztán én magam is megpróbálom elkészíteni az ételeket, akkor körülbelül milyen szintre tudok eljutni?
Illetve hogyha 1-2 hónapig segítséggel gyakorlom a főzést, akkor meglesznek olyan alapjaim a főzés terén, hogy később egyedül is meg tudjak csinálni recepteket?
Annyira pont megtanulsz, ami az alapokhoz elég:)
Utána majd úgyis kísérletezgetsz, variálod a fűszerezést, belevágsz komolyabb ételekbe is. De ha meg akarod tanulni és szeretsz is főzni, nem lesz gond.
Amennyire kell hogy ellásd magadat,esetleg párodat,anyira elég ez az idő.
És nyilván bármit nem tudsz,lesz telefon hogy megkérdezd,vagy itt leszünk mi is és válaszolunk hamar :)
jaj köszönöm a válaszokat! nagyon biztató :)
lelkes vagyok, úgyhogy bízom benne, hogy menni fog.
most fogok érettségizni, aztán egy évre külföldre megyek, azért szeretnék megtanulni minél jobban főzni
Az érettségidre kívánom a Népi Kína 3 napi termését a szerencsédbe!! :))
Ami a kérdésedeket illeti: 1-2 hónap bőven elég!
Tanuld meg az alapokból:
- hogyan kell a vöröshagymát szép aranysárgára dinsztelni, ill. azt hogyan éred el, hogy egy viszonylag sűrű, szaftos anyagod legyen belőle
- ezek után tanulj meg (öregkrumpliból, addig amíg van!) sűrű szaftos paprikás-krumplit főzni (újkrumpliból ez nem megy)
- ha a paprikás-krumpli már megy, akkor jöhet a husiból a pörkölt-főzés!
- tanulj meg sülteket besózni, pácolni, panírozni, ill. hogy ezek a fogalmak milyen műveleteket takarnak és persze ezeket meg is sütni
- tanulj meg rántást készíteni, vagy valami főzeléket behabarni, tudd, hogy mi a különbség közöttük
- és néhány egyszerűbb sütit pl. piskótát, lángost, pizzát hasonlókat elkészíteni.
És közben net-en olvasott recepteket tanuld meg értelmezni. Ha ott olvasgatsz, akkor még találkozhatsz olyan kifejezésekkel, amiknek a jelentésére rá kell kérdezned. Amikor már "érted", hogy a recept szerint mit, hogyan kell csinálnod, akkor már készen állsz az önálló főzésre.
Nem nagy dolgok ezek. Az ördög mindig a részletekben bújik meg! Azokra figyelj oda! A többi menni fog!
Horváth Ilona szakácskönyvet szerezz be, vidd magaddal
nekem is nagyon jól jött
A lényeg, hogy ne olyantól tanulj, aki grammra méri ki a lisztet, és megmondja, hogy milyen irányban kell keverni a mártást :D
A főzéshez kell egy kis alap, meg egy nagy adag kreativitás. Elrontani nehéz, ha az alapokat ismered. Utána már csak rajtad áll, hogy mit és hogyan főzöl.
Én pl. soha nem főzök könyvből, mert ők nem tudhatják, én mit szeretek. Anyósom meg patikamérlegen méri a hozzávalókat, ezért egy almás süti nálam fél óra, nála 5 óra. És az enyém a finomabb :D
5-ös vagyok, és maximálisan egyetértek a 7-essel. Soha nem dekáztuk a hozzávalókat!
Tanuld meg anyudtól, hogy milyen állagúnak kell lennie a nokedlinek, ill. a palacsintának, amikor megkavartad ahhoz hogy abból jó kaja legyen. Hiába dekázod, ha más a liszt pl. (frissen őrölt, akármi miatt eltér az állaga), már rögtön más mennyiség kell, de ugyanez a helyzet pl. ha jérce-tojás, akkor lehet hogy elhasználok 2-őt, holott a recept egy db. normál méretre gondol. Pl. a só és só között is vannak különbségek.
Tehát igaza van a 7-esnek! Ne dekázz, az állagot, a végeredményt nézd!
nagyon hasznos válaszokat kaptál, remélem a tanítómestered is hasznodra válik és türelmesen bevezet a főzés alapjainak titkaiba.
semmi ördöngősség nincs benne,szeretni kell, ennyi az egész:))
a kérdésedből kitűnik, hogy valóban szeretnél megtanulni
sütni-főzni, és ez már jó kezdésnek.
Biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül sok-sok sikerélményben lesz részed, amit szívből kívánok.
utána nem marad más hátra, mint csinálni, csinálni,szívvel-lélekkel és csiszolni az alapoknál megszerzett tudást.
egy idő után kialakul a saját ízlés, a saját repertoár,illetve, amit a család szeret.
azért érdemes mindig új dolgokat is kipróbálni, kísérletezni, hogy bűvüljön az a bizonyos repertoár...:)
Sok sikert kívánok az élet minden területén.
Jaj, olyan aranyosak vagytok! :))
Tök jól esik, hogy ismeretlenül is ilyen pozitívan nyilatkoztok. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!