Németet vagy az olaszt lehet megtanulni 2-3 hónap alatt társalgási szinten?
Nekem németül 11 év és egy középfokú német nyelvvizsga után se sikerül németül társalognom. :D
De ez lehet, hogy az én hibám.
Németben szerintem a névelők miatt nehéz az eleje (is), mert azokhoz kell mindent igazítani, na meg az igevonzatokhoz... szerintem 2-3 hónap erre nagyon kevés.
én 12 évig tanultam folyamatosan, aztán 3-4 év kimaradt, és pár hónapja járok újra tanárhoz, és szóban nagyon nehezen tudok összerakni helyesen egy mondatot (persze ha nem tökéletes akkor is megértené egy német, de azért törekszem a nyelvtani helyességre).
Olaszról sajnos nem tudok semmit mondani.
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat. Őszre kellene egy jó erős alapfokot összehozni valamelyikből.
Továbbtanuláshoz szükséges, iskolát váltok és ott már tanulták.
Amelyik könnyebb, oda zárkóznék fel.
Attól függ, mit értesz "társalgási szint"-en, mert aki utál társalogni, annak a társalgás felsőfokon is nehéz, aki szeret, az meg kézzel-lábbal is megérteti magát.
A "jó erős alapfok" már konkrétabb, az kb. a középfok kétharmadának felel meg, ami kb. 300 munkaórát jelent olaszból és 400-500 körülit németből, vagyis 2-3 hónap alatt esélytelen. Az viszont nem valószínű, hogy ha most kezded a gimnáziumot, akkor oda kell a "jó erős alapfok", amire az átlag diák csak érettségi előtt jut el.
Németet tanulj, sokkal hasznosabb.
Napi 8 óra és meglesz. :)
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom az olaszt.
Később kínlódom majd a némettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!