1-2 hónap alatt milyen szinten lehet megtanulni főzni? Illetve kb. mennyi ételt?
Szerintetek hogyha valaki olyantól tanulok, aki jól tud főzni, és mindig magyarázza, hogy mit hogyan kell csinálni, aztán én magam is megpróbálom elkészíteni az ételeket, akkor körülbelül milyen szintre tudok eljutni?
Illetve hogyha 1-2 hónapig segítséggel gyakorlom a főzést, akkor meglesznek olyan alapjaim a főzés terén, hogy később egyedül is meg tudjak csinálni recepteket?
Egyetértek az előttem szólókkal!
Fog ez menni.
Még egy fontos dolog! Ne keseredj el egy-két(tíz-húsz) elrontott ételtől! Kalla Kálmánnak is voltak eleinte lekozmált, elsózott ételei, odaégett rántásai. Vond le a tanulságot, és főzd újra. Próbálj annyira igényes lenni önmagaddal, és tisztelni azokat akiknek főzöl, hogy "defektes" ételt nem adsz az asztalra.
A szakácskönyv,(pl. a fentebb említett) nagyon kell az alapok elsajátításához, ill. annak a bizonyos repertoárnak a bővítéséhez.
Végül csatlakoznék azokhoz, akiket ezen az oldalon megtalálsz, ha bármilyen gondod adódik a főzéssel.
Időnként majd számolj be hogyan fejlődsz, sikereidről, esetleg a kudarcokról is. Itt "magunk között" vagyunk.
Sok sikert!!
A feleségem első zöldborsó főzeléke ehetetlen volt. Olyan csomós lett a rántás benne, h majdnem elsírta magát.
Erre én mondtam neki, nem gond, leturmixoljuk. Aztán megettem pürének :D
A másik, amire emlékszem, h nem tett sót a fasírtba. Na azt nem tudtam megenni, bár próbálkoztam. Megsóztam utólag, párat megettem, aztán a maradékot kidobtuk.
A lényeg, h ne keseredj el, ha vmi elromlik. Javítsd ki, vagy kezdd újra.
Vannak olyan trükkök, amivel lehet javítani az ételen. Pl ha túl sós lenne, főzz bele egy szem krumplit!
Ha a fasírtból kimarad a só, akkor a kész husit daráld le, kevés zsíron forgasd át sóval!! esetleg borssal, kavarj hozzá főtt rizst, és akármilyen rakottba (kelkáposzta, zöldbab akármi) belerakhatod, tejfölt rá, és be a sütőbe.
Belerakni mindig lehet! Kivenni még nem sikerült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!