Melyik nyelvet lehet megtanulni jól középfokra ~9 hónap alatt angolon kívül?
Felvételihez kell(ene) az angol mellé egy másik nyelv is, biztos ami biztos. Franciát tanultam ugyan gimiben, de nagyon nehéznek találtam, és nem akarok fájó sebeket feltépni :)) Régen nagyon szerettem tanulni a latint, szerbet, de ezekre már nem lesz idő :(
Úgyhogy arra gondoltam, esetleg valamelyik skandináv nyelv pl svéd jó lehet? Esetleg spanyol? Azt hallottam róla, hogy végtelenül egyszerű a nyelvtana.. Valakinek van tapasztalata, esetleg vmi más javaslat?
Csak olyat ne mondjatok, hogy lovári meg eszperantó, mert ezek nem játszanak felvételiben :))
Angolhoz Német dukál hasonló nyelvek és a nyelvtana igaz nehéz de sokkal logikusabb nyelv és könnyebb abc megtanulása után kiejteni a szavakat. Spanyol se rossz. Latin világ legnehezebb nyelvei közé tartozik az felejtős.
Szláv nyelvek szerintem nehezebbek mint a spanyol,francia stb...
svéd az annyira nem is nehéz:)
spanyol sem rossz:)
eközött válassz:) ja és a német kicsit gázos a nyelvtanja miatt.:S
@ma 00:18
Tényleg meg tudtad tanulni KILENC hónap alatt a nulláról az olasz nyelvet középfokra? Tanárhoz jártál, vagy egyedül? Hogyan?
Mondjuk ha hamarabb gondolkozol, akkor nyáron elmehettél volna 3 db 4 hetes (3 x 100 órás) tanfolyamra, és azzal már elérted volna pl franciából a középfokú szintet. De iskola mellett úgy, hogy közben érettségire is készülsz igen nehéz lesz megtanulni bármelyik nyelvet is középfokról.
Én a franciát javaslom, mivel már alapvetően nem lenne új, és így könnyebb lenne bármelyik másiknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!