Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon egyszerü és elronthatat...

Nagyon egyszerü és elronthatatlan sós sütireceptet, ami gyorsan elkészül és nincs vele macera?

Figyelt kérdés

2012. máj. 15. 15:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

10 dkg füstölt szalonna / el is hagyható/

2 tojás /1 a kenéshez/

40 dkg. liszt

20 dkg. zsír

1 cs. sütőpor

kevés tejföl

só ízlés szerint

cseresznye paprika krém ízlés szerint / el is hagyható/

A szalonnát vékony csíkokra vágod összekevered a lisztet a sütőporral, és a többi hozzávalóval. Ujjnyi vastagra kinyújtod és pogácsákat szaggatsz a tésztából. Megkened a tetejét tojással, és 180 fokos előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütöd.

Én szoktam belőle rudacskákat is csinálni, de akkor megszórom a tetejét köménymaggal.

2012. máj. 15. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon finom, gyors és egyszerü:


[link]

2012. máj. 15. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

sós-sajtos ropogós:

30 deka liszt, 25 deka ráma vagy 20 deka zsír, 10 deka reszelt sajt 6 ek. hidegvíz, 1 ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só(meg lehet kóstolni, ha esetleg több sóval

szereti valaki)

a zsiradékot apró kockákra vágjuk, összemorzsoljuk a liszttel, összegyúrjuk a többi hozzávalóval. fél órát pihentetjük, kb 1,5 cm vastagra kinyújtjuk és derelyevágóval egy centis csíkokra vágjuk. ezeket kb 4-5 centisekre daraboljuk.

tetejét tojással lekenjük, reszelt sajttal, kömény,-vagy szezámmaggal megszórjuk.előmelegített forró sütőben

20-25 perc alatt megsül. aranysárgának kell lennie.sütés közben megnőnek, ezért nem kell szorosan rakni.

sokáig eláll és nagyon finom.

2012. máj. 15. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Vegyél a boltban leveles tésztát. Egy icipici liszten nyujtsd ki, kend meg felvert tojással. Vágd kisebb darabokra, és szórj rá sajtot/könyénymagot/szezámmagot. 10-15 perc alatt megsül.
2012. máj. 15. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajtos rúd


(Én mindig dupla mennyiséget szoktam ebből venni, ez a mennyiség kb. 3-4 tepsi szaggatott rúd lesz)


Tészta:

- 20 dkg puhára olvasztott vaj

- 1 kis doboz tejföl (lehet kefír is)

- 1 csapott evőkanál só

- 40 dkg liszt

Tetejére:

- 1 egész tojás,

- reszelt sajt


Ezeket összegyúrni, ha van idő akkor hűtőbe tenni fél napra, és nyújtás előtt fél órával kivenni, akkor nagyon szépen nyújtható, de csináltam már rögtön összeállítás után is.


Kb. fél cm vastagra kinyújtani, megkenni 1 egész tojással a tetejét, megszórni magokkal (lenmag, szezámmag, napraforgó, darálatlan mák, vagy ami épp van otthon, de ezek el is hagyhatók), utána reszelt sajttal megszórni, és derelye vágóval, vagy késsel kb. ujjnyi hosszú és széles csíkokra vágni.


Sütőlapra téve megsütni közepes hőfokon. Figyelni kell, mert nagyon hamar megsülnek, ha már világos barna, akkor jó.

2012. máj. 15. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

25 dkg liszt

25 dkg túró

25 dkg margarin

1 teáskanál só


Összegyúrod, megkened a tetejét tojással és megszórod sajttal. Sütőben aranybarnára sütöd.

2012. máj. 15. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 DJDJ válasza:
100%

Sós rúd vagy sós perec ugyanazon recept alapján, képekkel:


[link]


Hozzávalók:

- kb. 1/2 kg liszt

- 1 [] élesztő

- 1 [] Ráma vagy 20 dkg zsír

- 1 csapott evőkanál só

- kis tej

2012. máj. 15. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Sajtpogácsa Ladó módra.

[link]

Ez elementárisan finom, egyszerű, gyors és még gyúrni sem kell.

2012. máj. 15. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!