Tudtok olyan sütireceptet, amibe nem darálva kell dió, hanem csak összetörve is jó?
Nekem a püspök kenyér ugrott be így elsőnek.
De szerintem muffin tésztába is biztos jó.
Van egy kevert süti is,hát a nevét nem tudom,abba apróra kockázott alma is van,és dió is.
Na,elő is ástam az ócska receptfüzetemet.:)
3 egész tojás,
35 dkg kristálycukor
2dl tej,
1dl étolaj,
40dkg liszt,
1kk szódapor
3-4 alma kockákra vágva,
15 dkg dió kicsit összetörve,
1kk fahéj,
1 csipet só
Egészet jól kikeverjük,sűrű masszát kapunk.Lisztezett,kent tepsibe sütjük.
Parfé szelet.
tészta: 17 deka liszt, 17 deka cukor, 4 tojás, 4 ek. méz
1 sütőpor, 10 deka durvára vágott dió.
a cukrot a tojások sárgájával, a mézzel habosra keverjük,beletesszük a sütőporos lisztet, a diót, és a tojások keményre vert habját.
sütőpapíros tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. figyelni rá, mert a méz miatt hamar barnul!!
isteni finom így magában is a tészta.
a krémje. fél liter tejben elkeverünk 5 púp. ek. búzadarát és megfőzzük. nem baj, ha kemény,úgyis géppel még majd tovább dolgozzuk.teljesen kihűtjük.
25 deka rámát 25 deka porcukorral, 2 van. cukorral haboosra keverünk és összedolgozzuk a kihűlt tejbedarával.
egy igen szép vastag fehér stabil krémet kapunk, amit a hideg tésztára simítunk egyenletesen.
tetejére tegyük a bevált csokimázunkat, de csokidarával is
megszórhatjuk.
én folyós csokimázzal szoktam összevissza megcsorgatni, így nagyon szép a fehér krémen.
egy másik változata, hogy a krémbe 5 deka cukrot kiváltok fél csomag (5 deka ) isntant kapuccínoporral,és teszek bele egy fél rumaromát is.
hááát, így is nagyon finom.
Húsvétra is ez lesz az egyik süti, mert egyszerűen imádjuk.
Hú, nagyon köszönöm, hogy ennyi finomságot írtatok!!
Mindenkinek adtam zöldet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!