Tudtok olyan sütireceptet, ami jó tejérzékenyeknek, de nincs benne margarin sem?
8 evőkanál porcukor, 8 evőkanál liszt, 8 tojás, sütőpor
felvered a tojást géppel 20-25 percig. (minél tovább annál jobb) lisztes sütőporos cukrot bele rakod. majd kiöntöd egy vajazott tepsibe 150-180 fokos sütőbe be, majd 15-20 perc alatt kiveszed. nedves konyharuhával megizélod a fejtetőre rakott tepsi alját hogy szépen váljon le. ezután még forrón egy nedves konyharuhába felcsavarod. hagyod kihűlni hogy felvegye a formát, majd megtöltöd lekvárral és nyamnyam csámcsám :D
Almás piskóta
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
4 tojás
20 dkg cukor
2 dkg kakaópor
50 dkg alma
2-3 evők. zsemlemorzsa
Egy közepes méretű tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, megkenjük vajjal a papírt, majd zsemlemorzsával megszórjuk. Az almákat meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, és egy rétegben kirakjuk az előkészített tepsibe. A tésztához az egész tojásokat habverővel felverjük jó habosra a porcukorral, a lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral, és a tojásos masszához adagoljuk. A fele tésztát ráöntjük az almára, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, és a világos tésztára kenjük. 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük tűpróbáig. Miután kisült 10 percig hagyjuk a tepsiben, majd egy tálcát a tepsi tetejére helyezve átfordítjuk az egészet, így a tálcán az almás rész kerül felülre. Lehúzzuk a papírt a tetejéről, és miután teljesen kihűlt fahéjjal ízesített porcukorral megszórjuk. Kockára szelve tálaljuk.
Babapiskóta készítése házilag (saját recept szerint)
Hozzávalók:
8 tojás
21 dkg cukor
17 dkg liszt
Kevés porcukor a hintéshez
A tojássárgáját 11 dkg cukorral habosra keverjük, a fehérjéből 10 dkg cukorral kemény habot verünk. A habot fakanállal hozzákeverjük a sárgájához, majd a lisztet is beleforgatjuk. Három-négy tepsibe sütőpapírt helyezünk, mindegyik papírt meghajtogatjuk úgy, hogy két 10 cm-es sort kapjunk, majd kisimítjuk (ez lesz a vezetőnk a piskóta hosszának). Természetesen aki rövidebbet szeretne, az kisebb hajtásokat készítsen, és hajtás helyett lehet ceruzával is meghúzni a sort, csak akkor fordítva tegyük a papírt a tepsibe. Nyomózsákba merjük a tésztát, majd egyforma hosszú piskóta alakzatokat idomítunk a papírra. Kevés porcukrot szitába teszünk, és egyszeri rázással harmatszerűen behintjük a piskótákat. 175-180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ha kisült, hagyjuk a tepsibe, amíg kihűl, utána szedjük le a papírról.
Ez a mennyiség kb. 90 db piskótát ad ki, bár én mindig csak fele mennyiséggel dolgoztam, és az 45-50 db volt. Ha vastagabban nyomjuk a piskótát, akkor is természetes, hogy kevesebbet fog kiadni.
Megjegyzésem: A sütését jól el kell találni, akkor jó, ha a széle kissé pirulni kezd, különben puha maradhat. Tanácsom, az első tepsit ne tedd tele, csak pár darabot süss, így kitapasztalod, és jól sikerülhet a többi.
Na jó nem másolom be mindet, de itt találtam egy csomót:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!