Könnyen elkészíthető, elronthatatlan sütireceptet keresek (édeset, sósat egyaránt). Fontos szempont az is, hogy könnyen szállítható legyen. Írnátok nekem ilyen recepteket?
Szeintem a muffin az könynen szállítható és én tudok egyet aminek bármit tehetsz a tésztájába!
Itt a recept:
Bögrés muffin:
1,5 bögre liszt
0,5 bögre porcukor
1 kiskanál reszelt citromhéj
1 zacskó sütőpor
1 tojás
1/3 bögre olvasztott margarin
1 bögre tej
Elkészítés:
A nedves hozzávalókat,mint a tojást a tejet és azt olvasztott margarint összekeverjük egy tálba!
A száraz hozzávalókat,mint a lisztet,a cukrot,a sütőport és a citromhéjat egy másik tálba összekeverjük!
A nedves hozzávalókat hozzáöntjük a szárazhoz és kész a tészta!
Ízlés szerint tehetünk bele gyümölcsöket vagy csokit is!
Ha gyümölcsöt használsz:
Lehet befőtt vagy friss gyümölcs is a lényeg hogy ne legyen alatta lé,szóval csöpögtessük le!!Lehet bármilyen gyümölcs,a lényeg hogy egyforma darabokra legyenek vágva (kb. akkora mint egy szem meggy)
Ha csokit használsz:
Egy fél bögre ét és egy fél bögre tejcsokit lereszelünk és a tésztához adjuk!!
A kivajazott kilisztezett muffin formába kanalazzuk és közepes lángon süsd,Addig amíg a fakó tésztából nem lesz aranybarna!!
Én 10 perc alatt elkészítem a tésztát a sütő pedig már elvégzi a maga dolgát!
U.i.:Ebben a tésztában az a jó hogy bármit tehetsz bele ízlés szerint!
Van kérdés??:D:D
Köszi szépen a receptet :) Jól hangzik, szeretem is nagyon a muffint, de most nem jó, mert nagy mennyiség kell belőle :) és mire a sok muffint kisütögetem elmegy az életkedvem is.
Továbbra is várom a válaszokat!
Én ezt szoktam csinálni,mert egyszerű,finom,és elronthatatlan!
Kiegészítésként annyit,hogy én a lisztes,sütőporos keverékhez egy mokáskanálnyi mézessüti fűszerkeveréket is adok,úgy a tuti! :)
25/N
Sajtos keksz:
20 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg és a tetejére még 5 dkg reszelt sajt,
30 dkg liszt,
2 tojássárgája,
só,
tejföl (amennyi az összeállításhoz kell).
A megadott anyagokból könnyen gyúrható tésztát készítünk. Fél cm vastagra nyújtjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és derelyemetszővel kockákra vágjuk.
Sütőlemezen halványsárgása sütjük.
Paprikás sósrudacska
25 dkg liszt,
7 dkg vaj,
1,5 dkg élesztő,
egy fél kávéskanál édes rózsapaprika,
kb. 1 dl tej,
só.
A vajat a liszttel, paprikával és sóval elmorzsoljuk. Langyos tejben az élesztőt megkelesztjük, és az egészet összedolgozzuk. Kinyújtjuk, megkenjük, köménymaggal megszórjuk, késsel rudacskákat vágunk belőle.
A sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
Sajtos rúd
25 dkg lisztet, fél csomag sütőporral elkeverve, 25 dkg margarinnal, 1 teáskanál sóval elmorzsolunk. Belegyúrunk 3 tojás sárgáját, 20 dkg reszelt sajtot. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágóval kb. 5 cm hosszú, ujjnyi vastag rudakra vágjuk. Kikent, lisztezett tepsiben, forró sütőbe tolva, 15-20 perc alatt készre sül.
Gyors tészta
25 dkg margarint 35 dkg liszttel elmorzsolunk. Hozzágyúrunk 2 dl tejfölt, ha édes lesz, akkor 2 teáskanál cukrot, ha sós, akkor 2 teáskanál sót is. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap, kinyújtva formázzuk. Készülhet belőle pogácsa, lekváros-, túrós-, diós kifli. 180 fokon süssük, a pogácsát szórhatjuk reszelt sajttal, paprikával, a kifliket sütés után porcukorba hempergessük.
Semmi kifli
25 dkg margarint 35 dkg liszttel, csipet sóval elmorzsolunk. Belegyúrunk 7 evőkanál vizet, 1 evőkanál ecetet. Fóliába tekerve másnapig hűtőbe tesszük. Elővéve kinyújtjuk, vékony pohárral kiszaggatjuk. Tetszés szerint tölthetjük krémtúróval, darált dióval, -mákkal, lekvárral. Kifliformára sodorjuk, sütőlemezen, 180 fokon, halvány rózsaszínre sütjük, kb. 30 perc alatt. Még melegen porcukorba forgatjuk, öblös tálba tesszük.
Hűha :) Nagyon köszi mindenkinek a recepteket, még épp csak átfuttam őket, szóval még nincs meg a befutó. De mind jól hangzik.
Ha valakinek van még ötlete, ossza meg velem! :)
Nekem az egyik kedvencem a gyors almás-pite:
3 db tojás
50 dkg rétesliszt
50 dkg kristálycukor / lehet porcukor is/
50 dkg reszelt alma
1 csomag sütőpor
1 db vaníliás cukor
5 dkg darált dió
A kristálycukrot (vagy porcukrot) az egész tojásokkal jól kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt almát, a darált diót, a vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert réteslisztet!
Ezt mind összekeverjük! A mélyebb tepsinkbe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát és 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tetejét megszórjuk porcukorral!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!