Hogy kell pitát készíteni gyroshoz? Van valami egyszerűbb receptet hozzá, amit egy kezdő is el tud készíteni?
Szerintem egyszerűbb, ha nem veszel.
Mire lemégy a boltba, addigra én megsütöm, tizedannyiból, és friss, még meleg pitát ehetek.
Gyrost az arabok szoktak lepénybe is adni, amolyan tortilla féle. Az a legegyszerűbb.
30 dkg liszt ( ha lehet, akkor félfogós, vagy finom-rétesliszt keveréke)
1 tk. só
2 ek. olaj
meleg víz
esetleg egy kis sütőpor (én most már ezt is kihagyom)
Összegyúrod, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapják, ami már nem ragad, de nem is túl kemény.
Hagyod állni 15 percig.
Utána 6-10 db-ra szeded, kinyújtod, és forró serpenyőben (palacsintasütő)OLAJ NÉLKÜL, közepes lángon megsütöd. Oldalanként mondjuk fél perc. Onnan látod, h elkezd buborékosodni:) Akkor megfordítod. Csak ne égesd meg.
Ha nehéz kinyújtani, mert elég rugalmas, akkor két menetben is nyújthatod. Kis pihentetés mindig segít ellazulni a tésztának:)
Én 6-ot csinálok ebből, de az eredeti recept szerint 12 is kijön belőle. Én a vastagabbat szeretem, nem a hártyát.
Megpakolod hússal, szósszal, majd:
- felhajtod az alsó részét kicsit
- összetekered tekercsbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!