Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az a főzőecet?

Mi az a főzőecet?

Figyelt kérdés
2012. máj. 13. 14:02
 1/5 anonim ***** válasza:
A természetes alapanyagokból előállított 10%-os, és 20%-os ecetet hívják így.
2012. máj. 13. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi!:) És azt bárhol kaphatok? Vagy csak ilyen bio boltokban mondjuk?:)
2012. máj. 13. 14:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Az a közönséges ecet, amit az élelmiszer-üzletekben kapsz, és általában főzésre használjuk. (Bár ma már többen is használják tisztításra, fertőtlenítésre stb. az azért elsősorban főzésre készült.)
2012. máj. 13. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

a sima zöldflakonos ecet, ami 10-15 és 20 % erősséggel kapható.

háztartási vagy asztali ecetnek is nevezik.mindenhol kapható.

befőzéskor érdemes a 20 %-sat venni, mert gazdaságosabb.

cukros-ecetes salátalé készítésekor is kiadósabb. persze tudni kell kóstolni, hogy a megfelelő "ízárnyalatot" érjük el.

2012. máj. 13. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha már a befőzésnél tartunk. Ha régebbi keletű receptet olvasos (kb. 20-25 éves, vagy idősebb szakácskönyv), akkor az ecet alatt a 10 %-ost érti, tehát ha 20 %-osod van otthon, akkor abból a fele mennyiség kell!
2012. máj. 13. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!