Gőz felett olvasztás?
Érdemes egy fémtálban vagy fém lábosban csinálnod.
De akár jénait is használhatsz.
Ne a kezeddel tartsd, állítsd bele a gőzbe az edényt.
Fémtálat használj, mert az melegszik át leghamarabb!
Akkora fémtálat keress, amivel le tudod úgy csukni a fazekat, hogy ne legyen rés, és a gőz ne jöjjön ki oldalt! Lehetőleg lógjon is bele a tál félig, hogy biztosabban álljon a fazékban, ne csússzon le, és ne csak az alja közepére menjen a gőz, hanem az oldalára is, de persze ne legyen teljesen a fazékban, hogy ki tudd szedni biztonságosan a forró gőzből!
MIközben fogod a tálat vagy a fülét, főleg, mikor leemeled a fazékról, akkor vigyázz, hogy a gőz nem forrázza meg a kezed! (Jobb, ha mikor elolvadta csoki, már el is zárod a gázt, hgy ne forrjon még tovább...)
Mikrózd meg, de óvatosan! 10 másodperces megszakításokkal megnézed, hogy néz ki.
Nehogy túlmelegítsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!