Hogyan kell azt csinálni, hogy "gőz felett habosra keverjük"?
Egy lábasban felteszel vizet forrni. Elötte keresel egy akkora tálat, ami rápasszol, abba teszed a keverni valót. Amikor forr a viz, akkor lejjeb csavarod a tüzet, hogy csak éppen forrjon a viz, de ne lobogjon, ráteszed a tálat, és kevergeted a benne lévöket, amig érezhetöen kezd sürüsödni és habos lesz.
Pár dolog, amire figyelni kell:
1. a tál alja ne érjen a vizbe, mert ott odaragad
2. a keverést nem szabad abbahagyni, mert leragad - nem kell gyorsan keverni, de állandóan
3. ha már kész, akkor egy alátétre rakva kevergetni kell még egy ideig, hogy egyenletesen hüljön ki
4. figyelni kell, hogy a göz ne égessen meg, pl. amikor leszeded róla a tálat
Igy leirva talán bonyolultnak tünik, de igazánból nem az.
Hááát, én már csak annyit írok, hogy mindkét előttem író korrekt választ adott. :)
Ui: csak annyival egszíteném ki, hogy ne csak a feljövő gőzre figyelj, hanem arra is, hogy a 2 lábas ne cuppanjon egymásba,mert nem tudod őket szézválasztani, és az erőlködés közepette le is forrázhatod magad.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!