Hogyan kell elkészíteni a tarhonyát?
Mien tarhonyára gondolsz?? Lehet leves, krumplis tarhonya...
Én krumplis tarhonyát szoktam.
A tarhonyát kevés olajon megpirítod, őrölt paprikát teszel hozzá, felöntöd vízzel és hozzáteszed a felkockázott krumplit, sózod, borsozod. Ha kezdi elfőni a levét akkor megkóstolod a tarhonyát és a krumplit is h megfőtt-e. Ha nem akkor teszel még rá vizet. Ízlésfüggő h mennyire főzöd el a vizet. Én úgy szoktam h megáll benne a kanál, de anyósom levesesebbre hagyja
Ez az u.n. paraszt-tarhonya, vagy síma krumplis-tarhonya.
Ha pirított tarhonyát akarsz, akkor azt én: zsíron megfuttatom a tarhonyát, míg szép rózsaszínű lesz, pici vizet adok rá, sózom, födő alatt párolom puhára. Ha kell, (mert mondjuk a víz elpárolgott alóla) akkor ismét víz, ismét födő, mindaddig míg meg nem puhul. Utána szoktam a kész pörkölttel összeönteni és összeforralni.
én is zsírban megpirítom, hogy szép egyforma aranybarnák legyenek. ott kell állni mellette, állandóan kevergetni, hogy ez sikerüljön is:)forró másfélszeres mennyiségű vízzel felengedem, átkavarom. ha felforrt akkor sózom, és ameddig felszívja a vizet addig főzöm közepes lángon.
utána még egy villás keverés, majd hátratéve, fedő alatt, konyharuhával letakarva várja a végső puhulást, ami még kb 15 perc.
tényleg úgy, mint a rizst, illetve én azt is így szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!