Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van itthon 5 kiló spenót levelem?

Van itthon 5 kiló spenót levelem?

Figyelt kérdés

... hogyan kell spenótot főzni?!

Imádja a 10 hónapos lányom, ezért nagykerből hozattam.

Most van 5 kiló itthon, de sosem főztem még ilyet.

2012. máj. 10. 13:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

5 kilo!!!!!!

jesszus azzal lesz munkád rendesen. szerintem egy spenot fözelék 3 före félkilóbol készül és az is egy halom.

Elöször megtisztítod kiveszed a közepét majd megfözöd. én ha a gyereknek akarod akkor kis porciókba lefagyasztanám.

2012. máj. 10. 13:41
 2/11 anonim ***** válasza:
2012. máj. 10. 13:43
 3/11 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy megfőzöm az egészet és lefagyasztom kis üvegekbe. Majd ha pedig kell, akkor kiveszek egyet a fagyóból és megkapja valamivel.
2012. máj. 10. 13:44
 4/11 anonim ***** válasza:
egy keveset azért hagyj ki...én pici oliva olajon meg fokhagymán meg szoktam "fonnyasztani" és rizshez keverem.huh de mennyire finom!akár sajtot is tehetsz a rizshez, vagy husit mellé,nem csak fiam, mi is nagyon szeretjük!
2012. máj. 10. 13:47
 5/11 anonim válasza:
Mosd meg a leveleket, majd tépd le mindnek a szárát. Kb. fél kg-ot főzz meg vízben, (a többit tedd a fagyasztóba kb. fél kg-onként bezacsizva). Ha megfőtt (kissé barnás lesz), szűrd le (a leve olyan savat tartalmaz, amit nem szoktunk 1 év alattiaknak adni). Aztán turmixold le. Ezt most tedd fel fél liter tejjel főni, amibe beletépkedsz egy száradtabb zsemlét. Ha már összeforrt, tegyél bele fokhagymás rántást.
2012. máj. 10. 13:48
 6/11 anonim válasza:
Sokkal jobban megmaradnak a vitaminok a spenótban, ha nyersen fagyasztod le, mintha megfőznéd.
2012. máj. 10. 13:49
 7/11 anonim ***** válasza:

Az egészet dobd 1-2 percre forró vízbe,majd szűrd le mint a tésztát!

Nagyon össze fog esni,ne lepődj meg!:D

Szerintem ne turmixold le,csak ha a gyermekednek készíted.Porciózd ki!

5 kg spenót előkészítése az kb. 100 év magány,de ha finom lesz ,megéri.:)

2012. máj. 10. 14:14
 8/11 anonim ***** válasza:

"100 év magány" - na, nekem is ez ugrott be:)!

Mi szeretjük a fokhagymát, a spenótból sem szoktam kihagyni, nagggyon finom lesz vele!

2012. máj. 10. 14:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Az a buli a történetbe, hogy mi - szülőegységek - gyűlöljük a spenótot és a sóskát. Tehát esélytelen, hogy a gyereken - vagy a 2 éves tacsónkon - kívül bárki más is elfogyassza.. :)))
2012. máj. 10. 14:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Keverj egyszer a fasírtod masszájába egy keveset!Vagy keverd össze főtt csuszatésztával,egy kis tejszínnel,sok fokhagymával,és ezzel tölts be húsokat,például dagadót!Finom ám!Szerintem megkedvelnétek!:)
2012. máj. 10. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!