Hogy lehet a legegyszerűbben elkészíteni a mákos gubát? (ha lehet sütés nélkül)
Én a keksztekercset imádom,finom,könnyű elkészíteni,és nyáron előnyös is,mert nem kell a sütőt használni,így nem melegszik a lakás:)
Keksztekercs receptje:
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz darálva,
20 dkg porcukor,
3 dkg kakaópor,
1 csomag vaníliás cukor,
tej tetszés szerint (hogy a massza jól álljon össze!)
töltelékhez:
10 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
10 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A darált kekszet a porcukorral,vaníliával,kakaóporral és tejjel összedolgozzuk,majd porcukros deszkán elnyújtjuk téglalap alakúra. A vajat a porcukorral,vaníliával jó habosra kavarjuk,majd a kókuszreszeléket is belekavarjuk. Rákenjük ezt a krémet a darált kekszes elnyújtott "tésztára",majd a beiglihez hasonlóan felcsavarjuk jó szorosan. Végeit és széleit jól összenyomkodjuk,hogy ne essen szét.Meghempergetjük a kész hengereket kókuszreszelékben,és fóliába csomagolva lehűtjük,majd felszeletelve tálaljuk.
A másik kedvenc,könnyen elkészíthető süti a pöttyöske.
Receptje:
Hozzávalók:
1 kg háztartási keksz,
2 dl rum,
40 dkg cukor,
3 dl tej,
6 dkg kakaópor,
2 evőkanál liszt,
2 Ráma,
Elkészítés:
A kekszet összetörjük és rummal meglocsoljuk.A cukrot,a tejet,a kakaóport és a lisztet csomómentesre főzzük,kicsit várunk,hogy hűljön,majd a rámát is belekeverjük.Ezután hozzákeverjük a rumos kekszet.Őzgerincformába töltjük a masszát,és a hűtőben haggyuk hűlni félnapot.
Ez jobb ha délután/este felé csinálod,mert nagyon guszta,és finom,így elég nehéz félnapig hagyni a hűtőben,de így nem gond,mert éjszaka lehűl és reggelre csodálatos lesz!:)
A kakaógolyó is nagyon finom,és könnyen készíthető.
Receptje:
Hozzávalók:
2 dl tej,
25 dkg margarin,
1 evőkanál kakaó,
3 evőkanál cukor,
50 dkg darált keksz.
Elkészítése:
A tejben fölolvasztjuk a margarint. A cukrot összekeverjük a kakaóval, majd mindent összekeverünk. Hozzáadjuk a darált kekszet. Diónagyságú gombócokat formálunk, majd állni hagyjuk egy órát.
Ezek valóban könnyűek,így te is biztos meg tudod csinálni:)
Sok sikert!
14/L
Sziasztok!
Hááát akkor kedves lepontozó, megbuktál. A receptünk ezek szerint mégis csak jó, annak ellenére, hogy neked valami miatt nem tetszett.
Hogy a zebraszelettel mi a bajod, azt meg Te tudod....de előbb próbáld ki, aztán ponzozgass!
Üdv!
Az igazi mákos gubát valóban sütni kell,de én is csak anélkül szoktam csinálni,így tényleg "szottyos" lesz kicsit,de mi így szeretjük:)
Sokszor veszek gofrit(csomagban 6-8db,spar,penny stb.)kis lukacskákba ribizli v.málna,tetejére tejszínhab hmmm! Kislányom és párom is imádja:)
Vagy főzök pudingot,kis pohárkákba öntöm,abba is gyümölcs,keksz,aztán be a hűtőbe,fél óra és lehet enni.
Ezek csak 2 percesek,épp 14 éves ifjú hölgyeknek való,hogy meglepje a szüleit vele:)
További sok sikert "kis konyhatündér":))))
Oh köszönöm...
Anyukám már megunta a pudingot... Rengeteget csináltam... Volt olyan, amikor 3 napon keresztül minden na csináltam... Így már érthető, hogy miért unta meg =)Holnapra amúgy tervezem, hogy madártejet csinálok =) az is egyszerű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!