Hogy kell krumplifőzeléket, a tejfölöset, a legegyszerűbben elkészíteni?
Én igy szoktam:
apróra vágott hagymát olajon világosra sütök. Meghintem pirospaprikával és beleteszem a karikára vágott krumplit. Megsózom és nagyon kevés vizzel puhára párolom. A tejfölt összekeverem liszttel és ezzel behabarom vagyis összekeverem a megpárolt krumplit a tejfölös liszttel, összeforralom és 1-2 percig együtt főzöm. És kész is van.
Mi négy fóre 1Kg krumpliból készítjük:
A felkarikázott krumplit annyi vízzel tesszük fel, amennyi épp ellepi, sózzuk, rakunk bele 4-5 babérlevelet, ételízesítőt, és puhára főzzük. Ha már puha, akkor enyhén paprikás rántással berántjuk, ezzel még 4-5 percig főzzük, hogy elmenjen a rántás íz. Ha picit meghűlt, akkor belekeverünk egy doboz tejfölt.
1 főnek egyszeri evésre?
Kb negyed vagy fél kg krumpliból.
Megpucolod és felkockázod a krumplit, felteszed enyhén sós vizbe főzni, de annyi viz legyen rajta hogy épp hogy ellepje. Babérlevelet is teszel bele. Pici borsot, pici delikát, majoranna ,pici pirospaprika, de az nem fontos.
Közben kb fél pohár tejfölből és egy kanál lisztből habarást készitesz.(én kézi habverővel szoktam csomómentesre kikeverni) Ha megpuhult a krumpli akkor a legkisebb lángra teszed, és a lveéből mersz egy kicsit a habarásba és a habarást folyamatosan kevergeted , utána megint mersz egy kicsit, megint kevered, amég hig nem lesz a habarásod. Ha felhigult, akkor hozzáöntöd a krumplihoz folyamatos kevergetés mellett, és nagy lángra teszed. Picit összeforralod és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!