Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet a legegyszerűbben...

Hogy lehet a legegyszerűbben elkészíteni a mákos gubát? (ha lehet sütés nélkül)

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, és sütni még nem tudok, deh szeretnék mákos gubát csinálni... Ha valaki tud még könnyű, sütés nélküli receptet (akár desszert akár más) lécci írjátok le... Kösszykeh
2009. jún. 24. 13:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
55%

Szia!


gubát nem kell sütni.

Kell hozzá szikkadt (száraz) kifli, tej, darált mák és cukor.


Felkockázod a száraz kifliket. A tejet van. cukorral ízesíted és ebbe bedobálod a kiflikarikákat. Egy picit megszívja magát a kifli, és már szedheted is ki őket egy tálba, amibe előzőleg beletetted a darált cukrozott mákod. Összeforgatod, összerázod őket és kész.

(Ha esetleg nagyon megszívta magát a kifli tejjel, azaz elázott, ne keseredj el. Vedd elő a teflonsütőt, tedd bele az elázott kifliket, és egy kicsit pirítsd át a kifliket, hogy kiszáradjanak. Aztán mehetnek a mákba.)


Üdv!

2009. jún. 24. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm... Olvastam recepteket a neten, és ott mindegyikbe írta, h sütni kell...
2009. jún. 24. 13:50
 3/17 anonim ***** válasza:
54%

Szia!


Egy könnyű desszert, kezdőknek.

Zebra szelet

- Albertkeksz

- pudingpor (csokis, de leht bármilyen, ami neked tetszik)

- tej


4 dl tejből főzös, vagy hidegen készíthető (főzés nélküli) pudingot készítesz, majd fogod az Albert kekszet, és megkened, majd utána ragasztod a köv. kekszet. Így haladsz, amíg el nem fogy a keksz.

Ha marad elegendő puding a végére, beenheted a kekszrúd oldalát is, ha nem, úgy is jó.

Fogod ezt a pudinggal összeragasztott nagy "kekszszendvicset" és folpackba, vagy alufóliába tekered, és beteszed a hűtőbe. Min. 3 óra állás kell neki, utána kiveheted, kicsomagolhatod. Srégen kell szelni, hogy a pudingcsíkok függőlegesek legyenek.


Remélem érthető voltam.


Üdv!

2009. jún. 24. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 A kérdező kommentje:
És miből mennyit használjak, ha csak magamnak szeretném megcsinálni próbaként?
2009. jún. 24. 13:55
 5/17 A kérdező kommentje:
Oh, ezt a zebra szeletet majd egyszer kipróbálom...
2009. jún. 24. 13:56
 6/17 anonim ***** válasza:
66%

Szióka!

Én 10db kiflihez 1 liter tejet szoktam számolni

NEmlesz szottyos,se száraz,hanem olyan pont jó ;-)

Először egy tálba felkarikázod a kiflit,közben egy edényben a tejet,vaníliás cukorral és ,ha szereted egy kis mazsolával mikróban felforrósítok,majd ráöntöm a kiflikarikákra és cukorral elkevert darált mákkal összekeverrem,hogy ne maradjon fehér rész.

Nem kell sütni,mert akkor szerintem élvezhetetlen lesz és a mák kicsípi a nyelvedet.

Remélem megggyőző voltam.Jó étvágyat.


21/L

2009. jún. 24. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
96%
összekeverem,meggyőző,bocsi a dupla betűkért :D
2009. jún. 24. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen...
2009. jún. 24. 14:23
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Ha az előttem író arányait nézzük, akkor 2 db kifli, 2 dl tej, 1 van. cukor, és kb 2 maroknyi mák, amibe 1 maroknyi cukrot teszel, és így darálod le.

(Sajnos, én már olyan régóta sürgölődöm a konyhában, hogy mindent szemmértékre csinálok. A rutin hibája, de majd belejössz Te is.) Javaslom, kérd anyukádat, hogy vegyen be a konyhai szolgálatba, mert minél korábban kezded, annál jobb, és annál jobban élvezed. Én 5 évesen kezdtem, nem voltam kiküldve soha....


Üdv!

2009. jún. 24. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 A kérdező kommentje:

Oh, nálunk ezzel nincs baj... Rengeteget segítek a konyhában... És amennyit tudok eddig, szeretek főzni... Sütni igazat megvallva azért nem tudok, mert nem is nagyon szeretnék megtanulni... Félek h valamit elrontanék...

A hétvégén például 3 fajta sütit sütöttünk... Én is segítettem =)

2009. jún. 24. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!