Hogy lehet a legegyszerűbben elkészíteni a mákos gubát? (ha lehet sütés nélkül)
Szia!
gubát nem kell sütni.
Kell hozzá szikkadt (száraz) kifli, tej, darált mák és cukor.
Felkockázod a száraz kifliket. A tejet van. cukorral ízesíted és ebbe bedobálod a kiflikarikákat. Egy picit megszívja magát a kifli, és már szedheted is ki őket egy tálba, amibe előzőleg beletetted a darált cukrozott mákod. Összeforgatod, összerázod őket és kész.
(Ha esetleg nagyon megszívta magát a kifli tejjel, azaz elázott, ne keseredj el. Vedd elő a teflonsütőt, tedd bele az elázott kifliket, és egy kicsit pirítsd át a kifliket, hogy kiszáradjanak. Aztán mehetnek a mákba.)
Üdv!
Szia!
Egy könnyű desszert, kezdőknek.
Zebra szelet
- Albertkeksz
- pudingpor (csokis, de leht bármilyen, ami neked tetszik)
- tej
4 dl tejből főzös, vagy hidegen készíthető (főzés nélküli) pudingot készítesz, majd fogod az Albert kekszet, és megkened, majd utána ragasztod a köv. kekszet. Így haladsz, amíg el nem fogy a keksz.
Ha marad elegendő puding a végére, beenheted a kekszrúd oldalát is, ha nem, úgy is jó.
Fogod ezt a pudinggal összeragasztott nagy "kekszszendvicset" és folpackba, vagy alufóliába tekered, és beteszed a hűtőbe. Min. 3 óra állás kell neki, utána kiveheted, kicsomagolhatod. Srégen kell szelni, hogy a pudingcsíkok függőlegesek legyenek.
Remélem érthető voltam.
Üdv!
Szióka!
Én 10db kiflihez 1 liter tejet szoktam számolni
NEmlesz szottyos,se száraz,hanem olyan pont jó ;-)
Először egy tálba felkarikázod a kiflit,közben egy edényben a tejet,vaníliás cukorral és ,ha szereted egy kis mazsolával mikróban felforrósítok,majd ráöntöm a kiflikarikákra és cukorral elkevert darált mákkal összekeverrem,hogy ne maradjon fehér rész.
Nem kell sütni,mert akkor szerintem élvezhetetlen lesz és a mák kicsípi a nyelvedet.
Remélem megggyőző voltam.Jó étvágyat.
21/L
Szia!
Ha az előttem író arányait nézzük, akkor 2 db kifli, 2 dl tej, 1 van. cukor, és kb 2 maroknyi mák, amibe 1 maroknyi cukrot teszel, és így darálod le.
(Sajnos, én már olyan régóta sürgölődöm a konyhában, hogy mindent szemmértékre csinálok. A rutin hibája, de majd belejössz Te is.) Javaslom, kérd anyukádat, hogy vegyen be a konyhai szolgálatba, mert minél korábban kezded, annál jobb, és annál jobban élvezed. Én 5 évesen kezdtem, nem voltam kiküldve soha....
Üdv!
Oh, nálunk ezzel nincs baj... Rengeteget segítek a konyhában... És amennyit tudok eddig, szeretek főzni... Sütni igazat megvallva azért nem tudok, mert nem is nagyon szeretnék megtanulni... Félek h valamit elrontanék...
A hétvégén például 3 fajta sütit sütöttünk... Én is segítettem =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!