Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogyan és miből csinálja a...

Ki hogyan és miből csinálja a tatár bifszteket?

Figyelt kérdés
2012. máj. 3. 14:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, a sretéshúst részint az eltérő ize miatt, részint azért nem szokták használni, mert borsóka-kórt lehet tőle kapni. Pontosan nem tudom, mi ez, állitólag valami nyavalya, ami a disznókat támadhatja meg, és emberre is átterjedhet.A receptekhez csak annyit: én a tojást és a száraz fűszerek java részét csak a tálalásnál, frissen szoktam belekeverni a hús masszába.
2012. máj. 6. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim válasza:
Én tatárbol
2012. máj. 10. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:

# 9/12


Tilos disznóhúst nyersen enni.


[link]

2012. máj. 10. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Úgy látom elszabadultak az indulatok. Mi az hogy tilos nyersen sertéshúst enni???? Semmi sem tilos, max. nem szerencsés. Nyersen önmagában mindennek van kockázata. Ugyanakkor vannak ételek, amiket nyersen szokás készíteni, vagy nyers hozzávaló szükséges. Ha ezt az ember nem vállalja be, ne egyen tatár bifszteket. Gyerekkorom óta eszem a nyers húst (elsősorban bifsztekként) és soha nem volt tőle semmi bajom. Ezért ajánlottam sertéshúsból. Egyébként a szóban benne van maga az alapanyag is - bifsztek - beef steak. Szóval marhahús. De jó az az olcsóbb sertésből is.
2012. máj. 14. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 doboszoli ***** válasza:

Lehet a szavakon lovagolni, hogy "tilos", vagy "nem szerencsés", de:

A sertés potenciális trichinella hordozó, különösen a vad.

Ez a kórokozó nyersen elfogyasztva érdekes mutatványokra képes, extrém esetben bele is lehet halni.

A hecsedli lekvár sem árt az ablaküvegnek, mégsem kenjük rá...

Szóval, ha Te bevállalós vagy, tedd azt, de másoknak ne terjessz/javasolj butaságot.

2012. máj. 15. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

A nyers vadhús valóban veszélyes, már maga az állat életmódja miatt is. Úgy gondolom azonban, ha valaki ellenőrzött és mindig ugyanannál a hentesnél (jól bevált) vásárol nem lehet gond. Ismeretesek természetesen súlyos, sőt halálos balesetek, amik azonban általában házi vágásból származó húsból erednek.

Összességében tehát a nyers húsnak vannak kockázatai. Megfelelő konyhai előkészítéssel azonban (főzés, sütés) teljesen sterilizálható a hús.

A bifszteket viszont nyers húsból kell készíteni. És így viszont teljesen mindegy milyen hús az alapanyag.... az úgyis nyers.

2012. máj. 16. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 doboszoli ***** válasza:
Hagyjuk. Edd!
2012. máj. 16. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim válasza:
A nyers disznóhústól galandférget lehet kapni. A galandféreg sok sertésben megtalálható. Betokosodott petéje a sertés izomzatába kerül, ami az ember bélrendszerébe jutva kifejlődik és a bélfalba kapaszkodva él a féreg, közben több méteresre növekszik. Nagyon nehéz kiirtani, tüneteket nem okoz, de elvonja az értékes tápanyagokat a szervezettől. Ezért kell a disznóhúst mindig alaposan átsütni.
2018. jún. 27. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!