Ki hogyan és miből csinálja a tatár bifszteket?
Én hamis tatárbifszteket szoktam csinálni borjú párizsiból, valahogy nincs kedvem a nyers húshoz.
Ledarálom, teszek bele kis vajat, őrölt borsot, pirospaprikát, mustárt, ketchupot, worchestershire szószt, hagymát, fokhagymát. Fokhagymás piritósra nagyon finom.
sajnos a bélszín már megfizethetetlen kategória...én fehér vagy feketepecsenyéből szoktam, szintén 3-szor átdarálva, reszelt fokhagyma, vöröshagyma, tojássárgája, puha vaj, só, bors , pici mustár, csipet őrölt kömény,pirospaprika,
csiliőrlemény, mert szeretjük, ha jó csípős.
jól összegyúrom, és legalább egy napig dobozban a hűtőben tartom, hogy összeérjenek az ízek.
Ma 15:23
Civakodnék!
Készítettem már tatárt 6000 forintos bélszínből, de mint az előttem szóló-nagyon bölcsen- írta, a világon semmi különbség nincs a hártya-és ínmentes comb alkatrészből készült, és a bélszínből készült között. Döntő a fűszerezés.
Viszont a bélszínt "hirtelen sütve" nem lehet utánozni.
Szerintem.
Többször is mondták nekem, hogy tatárbifszteket csak marhahúsból csináljak, mert a sertéshúst nyersen fogyasztani kockázatos. Hogy pontosan miért, arra már nem emlékszem, de elég hatásos magyarázat volt. Azóta inkább marhából csinálom, úgysem eszem minden héten.
A marhahúst (fél kg) ledarálom 3x-4x (kenhető legyen), 1 fej hagyma, fokhagyma (ízlés kérdése, általában 3 gerezd), ezt aprítógépben kvázi pépesítem, egy tojás. Ezeket összekeverem egy masszává, ehhez mindig frissen őrölt borsot teszek! Só, ketchup, mustár, worcestershire szósz. A fűszerezéshez nem adnék tanácsot, én sem tudom, miből mennyit rakok bele, inkább érzéssel kell fűszerezni.
Én szoktam mellé csinálni zsömlét, azt egy kicsit megpirítom. A családban sikeres :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!