Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogyan és miből csinálja a...

Ki hogyan és miből csinálja a tatár bifszteket?

Figyelt kérdés
2012. máj. 3. 14:59
1 2
 1/18 anonim válasza:
100%
Anyukám így csinálja! [link]
2012. máj. 3. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
50%
Csak bélszínből lehet készíteni a tatárbifszteket.
2012. máj. 3. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
88%

Én hamis tatárbifszteket szoktam csinálni borjú párizsiból, valahogy nincs kedvem a nyers húshoz.

Ledarálom, teszek bele kis vajat, őrölt borsot, pirospaprikát, mustárt, ketchupot, worchestershire szószt, hagymát, fokhagymát. Fokhagymás piritósra nagyon finom.

2012. máj. 3. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

sajnos a bélszín már megfizethetetlen kategória...én fehér vagy feketepecsenyéből szoktam, szintén 3-szor átdarálva, reszelt fokhagyma, vöröshagyma, tojássárgája, puha vaj, só, bors , pici mustár, csipet őrölt kömény,pirospaprika,

csiliőrlemény, mert szeretjük, ha jó csípős.

jól összegyúrom, és legalább egy napig dobozban a hűtőben tartom, hogy összeérjenek az ízek.

2012. máj. 3. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 doboszoli ***** válasza:
73%

Ma 15:23

Civakodnék!

Készítettem már tatárt 6000 forintos bélszínből, de mint az előttem szóló-nagyon bölcsen- írta, a világon semmi különbség nincs a hártya-és ínmentes comb alkatrészből készült, és a bélszínből készült között. Döntő a fűszerezés.

Viszont a bélszínt "hirtelen sütve" nem lehet utánozni.

Szerintem.

2012. máj. 3. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim válasza:
100%
mi 3x darált hátszínből szoktuk készíteni, mivel a bélszín tényleg nagyon drága. A fűszerezéshez fokhagyma, só bors, worchestershire szósz, kis tabasco, mustár, lilahagyma na meg tojás, hogy összeálljon.
2012. máj. 4. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim válasza:
100%
A lényeg, hogy az csak érlelt bélszínből és csak marhahúsból jó. Az érlelés legegyszerűbb formája, hogy mustárral és étolajjal megkened, majd alufóliában 1 hétig a hűtőben (nem mélyhűtőben!!!) tartod, majd kétszer át kell a húst darálni, miután a megkérgesedett rész a külsejéről eltávolítottad.
2012. máj. 4. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:
Látom mindenki máshogy. :)
2012. máj. 4. 08:36
 9/18 anonim ***** válasza:
28%
Közönséges sertés darált húsból (lapocka, comb, esetleg tarja ha szereted a mócsingokat) szoktam készíteni és igen jól szokott sikerülni. Ehhez jön még a vaj, tojás, só, bors, vöröshagyma meg fokhagyma. Ha ezt szépen összedolgozod, legalább 1 óráig pihenteted hűtőben kiváló ízhatást érsz el. Friss kenyérrel, vagy pirítóssal a legcélszerűbb fogyasztani, szerintem.
2012. máj. 4. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Többször is mondták nekem, hogy tatárbifszteket csak marhahúsból csináljak, mert a sertéshúst nyersen fogyasztani kockázatos. Hogy pontosan miért, arra már nem emlékszem, de elég hatásos magyarázat volt. Azóta inkább marhából csinálom, úgysem eszem minden héten.


A marhahúst (fél kg) ledarálom 3x-4x (kenhető legyen), 1 fej hagyma, fokhagyma (ízlés kérdése, általában 3 gerezd), ezt aprítógépben kvázi pépesítem, egy tojás. Ezeket összekeverem egy masszává, ehhez mindig frissen őrölt borsot teszek! Só, ketchup, mustár, worcestershire szósz. A fűszerezéshez nem adnék tanácsot, én sem tudom, miből mennyit rakok bele, inkább érzéssel kell fűszerezni.


Én szoktam mellé csinálni zsömlét, azt egy kicsit megpirítom. A családban sikeres :)

2012. máj. 6. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!