A nyers marhacomb (Tatár-beefsteak-nek elkészítve) ehető-e vagy sem? Vagy csakis a bélszín jó erre a célra?
persze, hogy ehető!! csak legalább háromszor daráld le, finomtárcsás darálóval. minden darálás között át kell mosni az a daráló alkatrészeit, az esetleges inak lemosása miatt.
ha már krémesen pépes lehet ízesíteni a megszokott módon.
évek óta fehér vagy feketepecsenyéből csinálom, mert a bélszín már megfizethetetlen.
a tescóban is 10 ezer ft volt kilója.
hidd el, hogy combból is finom lesz a tatárod, ha jól csinálod.
sok sikert és BUÉK!:)
Azóta kedves szakács úr, amióta sajátmagam otthon készítem.
lehet, hogy kegyed kiválóan vagdal csuklóból, erővel, de én csak darálni tudok...:)
és még soha nem okoztam csalódást a vendégeimnek, ha tatárbifsztekkel vártam őket.
Ja, hogy nem ismerik az Ön által készítettet:))így nincs viszonyítási alapjuk.
Én úgy gondolom, hogy mindenki csinálja úgy, ahogy neki bevált, és ahogy szeretik a családja és barátai...
Szép jövőt, BÚÉK:)
Tökéletes tatárt lehet készíteni darált comb alkatrészekből.
Lehetőleg hártyamentes,(fekete, fehér pecsenye) részt vegyél, de ha kissé inas, az késsel kifejthető, ill. mint a kedves előző hozzászóló írta, a daráló kése kiválóan kiválogatja az inakat.
Ma is fogok készíteni, estére, társaságnak ily módon.
Nos, a bélszínről. Valóban a legnemesebb húsa a marhának, de én pl. sajnálom tatárba, mert nem nyújt annyival több élményt, mint amennyivel drágább a combnál. Ha már rászánom a pénzt, akkor érlelem, médiumra sütöm, és jól betolom az arcomba. (mondjuk évente 2-3-szor)
Megemlítenék még egy szentségtörést: miután általában két napig is esszük, a nyers tojás is kimarad, mivel ez érdekes mutatványokra képes. Mégis tatár, mégis finom.
Én már tegnap megcsináltam, hibamentes fehérpecsenyéből, a már korábban leírt módon.csak tojás sárgáját szoktam beletenni, de sosem féltem tőle...
ha valakinek baja volt másnap, inkább a bevitt alkoholtól esett meg, hogy rókamezőre tévedt:))
Vidám szilvesztert, és BÚÉK:))
"Azóta kedves szakács úr, amióta sajátmagam otthon készítem.
lehet, hogy kegyed kiválóan vagdal csuklóból, erővel, de én csak darálni tudok...:) " sem szakács, sem úr nem vagyok, viszont kiválóan vagdalok bélszínt ;) csak kés kérdése
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!